Kezdőlap » Hírek - Aktuális » ÁSZ vizsgálat

ÁSZ vizsgálat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Befejeződött az állami tulajdonú erdőgazdálkodási társaságok vagyongazdálkodási tevékenységének ellenőrzése. Az Állami Számvevőszék egyebek mellett megállapította, hogy az Egererdő Zrt. mérlege nem a valós állapotot tükrözte, valamint, hogy a vagyonnyilvántartása nem felelt meg a szabályszerűségi követelményeknek. Az ÁSZ a társaság vezérigazgatójának megfogalmazta javaslatait, amelyekre 30 napon belül a társaságnak intézkedési tervet kell készíteni.

Nyilvántartás, vagyonkezelés és társasági mérleg. Több területen talált gazdálkodási problémát az Egererdő Zrt.-nél az Állami Számvevőszék. Mint arról már beszámoltunk, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal korábban már vizsgálta a társaságot a 2010 és 2013 közötti időszakra vonatkozóan. Az Állami Számvevőszék ez alapján döntött a vizsgálat megindításáról. A mostani ellenőrzés kimutatta, hogy az Egererdő Zrt. mérleg szerinti vagyona nem tartalmazta a vagyonkezelésben lévő állami és egyéb földterületek, valamint az egyéb kezelt vagyon értékét, és nem volt átlátható a vagyonnyilvántartása.

Ezen kívül többek között a társaság leltározási szabályzata 2012-től nem felelt meg a számviteli törvényben foglaltaknak. Az Állami Számvevőszék a társaság vezérigazgatójának fogalmazott meg javaslatokat, amelyekre 30 napon belül intézkedési tervet kell készíteniük.

– A kezelt vagyon mérlegben eszközként történő kimutatásának elmaradásával, illetve a vagyonkezelési szerződés felülvizsgálatának elmaradásával kapcsolatos szabálytalanság tekintetében intézkedjen a felelősség tisztázása érdekében – részletezte Makkai Mária felügyeleti vezető.

Az üggyel kapcsolatban kerestük az Egererdő Zrt.-t is, de adásunkig nem érkezett meg a nyilatkozattételhez szükséges engedély.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
Közvetítés Gyöngyös város testületi üléséről – a közvetítés hosszától függően változhat műsorunk
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:04
A hegy leve - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság