Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nem mondtak le utazást

Nem mondtak le utazást

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Párizs az egyik legkedveltebb üdülési célpont Európában, ám a hétvégi terrorcselekmények hatására sokan kétszer is átgondolják úti céljukat. Az utazási irodák tapasztalatai szerint tavasszal, ősszel és a karácsonyi ünnepekkor választják a legtöbben Franciaországot, ám most utas csökkenésre számítanak. A szakemberek szerint hasonló történésekkor pár hét után már újra magabiztosabban utaznak a magyarok.

Szilveszter Párizsban, három napos körút, egy napos városlátogatások. Ebben a gyöngyösi utazási irodában is rengeteg akciós út várja az utasokat. Ahogyan nyáron Tunézia, most Párizs került a híradások középpontjába, és ezért vannak, akik inkább visszamondják utazásaikat. Egy utas szerződést módosított és máshová utazott a tunéziai támadások miatt, most azonban nem történt hasonló eset.

Akinek már lefoglalt útja van, mégis visszamondaná, a szerződési feltételek betartása mellett ezt megteheti, és biztosítójánál rendezheti kárigényét, de van, hogy kötbért kell fizetni, ha úgy dönt valaki, hogy mégsem utazik.

– Mivelhogy Párizs nincs besorolva a magas fokú veszélyeztetett célpontok közé, ezért, olyan indokkal, hogy félelmem van, és nem szeretnék elutazni, egyszerűen így nem mondhatja le a kedves utas az úti célját, hanem így, az utazási feltétel lép érvénybe – mondta Havellantné Szerencsés Tünde, a Cézár Travel irodavezetője.

Az általunk megkérdezettek közül van, aki a történtektől függetlenül is elutazna Párizsba, de olyan is van, aki inkább lemondaná az útját.

Az irodavezető szerint egy ilyen sajnálatos eset után csak pár hétig tart a bizonytalanság, utána már ismét szívesen utaznak az emberek. Sok focirajongó pedig valószínűleg él is a lehetőséggel, hogy élőben láthassa a magyar csapatot a Franciaországban megrendezendő labdarúgó-Európa-bajnokságon.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Észak-Macedónia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Adventi kalendárium
18:09
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:17
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság