Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Felújítják

Felújítják

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Harmincegy millió forintból újítják fel Gyöngyösön a Pesti út és a Róbert Károly út szerviz útját. Az első ütem már elkezdődött, az idén a 6 férőhelyes gyeprácsos parkolót alakítják ki, majd a járdákat is elbontják. Az itt lakók örülnek a felújításnak, végre megoldódhatnak a parkolási problémák – mondják. A beruházás részeként a járdák is új díszkő burkolatot kapnak és az utak is szélesebbek lesznek.

Az utak műszaki állapota, a parkolási nehézségek és a fák melletti kialakított teljesen szabálytalan padka is indokolta a most elkezdődő 31 millió forintos önkormányzati beruházást – mondja Molnár József beruházási főeladó, aki épp azt mutatja, hogy az erkélyek belelógnak az űrszelvénybe, ezért veszélyesek. De nem ez az egyetlen dolog, amely megoldásra vár a projekt során. A útfelújítás során a járdák díszkő burkolatot kapnak és keskenyebbek lesznek, a padkákat elbontják ami miatt valószínűleg néhány fát is ki kell vágni.

A befejezési határidő jövő év március vége, de már most elkezdték azt a 6 férőhelyes gyeprácsos parkoló kialakítását, amely ennek a projektnek a része – mondja.

Az útfelújítás során a töredezett aszfaltot felszedik, a szegélyeket elbontják, emiatt pedig a közlekedés és a parkolás is átmenetileg nehézkessé válik. ezt azonban nem bánják a lakók, örülnek a felújításnak.

Molnár József elmondta, a szerviz út első üteme egyelőre a Bajcsi – Zsilinszky és a Szövetkezet utcai szakaszra vonatkozik de a következő ütemben szeretnék a többi szakaszt is felújítani.


Tovább az archívumra