Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egészséghét

Egészséghét

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az Egészségnevelési program keretében, egészséghetet rendeztek a Kálváriaparti Általános-és Sportiskolában. A most már hagyományosnak számító akció során zöldségekből és gyümölcsökből álló szobrokat készítettek a gyerekek, továbbá megtanulhatták, hogyan kell készíteni a szervezetre jótékony hatással lévő ételeket. Idén az önkormányzat Egészségügyi Bizottsága 50 ezer forinttal támogatta az intézményt.

Sajtot és pudingot kóstolnak az első osztályos gyerekek a Kálváriaparti Általános-és Sportiskolában, mindezt a tejnap keretében. Ez volt az egyik állomása annak az egészséghétnek, melyet minden évben megrendeznek az intézményben.

A hagyományosnak számító program során, idén terítési versenyt is rendeztek az alsósoknak.

Továbbá különleges, zöldség-gyümölcs szobrokat is készítettek a tanulók.

A pedagógusok elsődleges célja az, hogy minden gyerekben kialakítsák az egészséges életmód szemléletét.

A szervezők szerint a sok munka ilyenkor meghozza a gyümölcsét, hiszen minden kisgyerekben tudatosul, miért is kell odafigyelni magukra, és hogy mi ennek a hétnek az igazi mondanivalója.

Az intézmény a tavalyi év során, az Arany János Általános Iskolával közösen nyert egy országos pályázaton. Ennek köszönhetően, a Kálváriaparti Általános Iskola közel 3 millió forint értékben sporteszközöket vásárolhat, melyeket hamarosan használhatnak is majd a diákok – hangsúlyozta Benedek Istvánné.

Az egészséghét lezárásaként sportjátékokban mérhették össze tudásukat a tanulók.


Tovább az archívumra