Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Projektzárás

Projektzárás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Lezárult a Károly Róbert Főiskola Távérzékelés és zöldenergia témájú projektje. A több hónapos programban a főiskola mellett három konzorciumi tag is részt vett. Több szakmai tanácskozás, kutatási eredmények folytatása és megosztása illetve a nemzetközi piacra való kijutás is célja volt a közel 300 millió forintos projektnek.

Ezzel a projekttel jelentős lépést tettek a szakembereink a nemzetközi piacra való kijutás és a nemzetközi együttműködés terén – mondta Dr. Helgertné Szabó Ilona a főiskola rektora, a távérzékelés és a zöldenergia záró projektjének köszöntőjében. A főiskola három partnerrel működött együtt, a Nyugat-Magyarországi Egyetemmel, a Szegedi Tudományegyetemmel valamint a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft-vel. Velük közösen jöhetett létre egy nagyszabású nemzetközi uniós finanszírozással támogatott projekt.

A projekt két részből állt, egyik a távérzékelés témakörét ölelte fel a másik pedig a zöldenergiához kapcsolódó kutatásokat, eredményeket, tudományos publikációkat összegezte több témakörben. A cél megvalósult, mondta a projektzárón Szegedi László, aki a zöldenergia alprojektjének koordinátora volt.

A csaknem 8 hónapos munka során mintegy 130 főiskolai munkatárssal dolgoztak együtt, akiknek a munkáját kiemelték és megköszönték a sikeres programzáró rendezvényen.


Tovább az archívumra