Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyílt nap

Nyílt nap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Tematikus, a fakultációkat bemutató nyílt napot tartottak a Berze Nagy János Gimnáziumban a tovább tanulás előtt álló diákoknak és szüleiknek. A gimnáziumba minden évben túljelentkezés van, az intézmény által elért eredményeknek köszönhetően idén is erre számítanak.

Teljesen megtelt a könyvtár a Berze Nagy János Gimnázium nyílt napján. A rövid, általános tájékoztató után a fakultációkat bemutató, tematikus előadások várták a szülőket és a továbbtanulás előtt álló gyerekeket. A 2016/2017-os tanévben három 4 éves és egy 8 éves gimnáziumi osztály indul. Ez utóbbi egyre népszerűbb lett az elmúlt években.

– Azok a gyerekek választják 4. osztályban, akik az átlagosnál talán egy icipicit szorgalmasabbak, tehetségesebbek, terhelhetőbbek és eljutottak az egyedfejlődés azon szakaszába, hogy most már gimnáziumi körülmények között is megállhatják a helyüket. Sokan jelentkeznek, népszerű ez a képzés. Valójában 2 osztályt is be tudnánk akár indítani belőlük – mondta dr. Czinder Péter igazgató.

A szülőnek komoly segítséget jelentenek a döntésben a nyílt napok, ugyanis a legtöbben eddig még nem döntötték el, hogy milyen fakultációt válasszanak gyermeküknek.

A gimnáziumba minden évben túljelentkezés van. Az intézmény vezetősége idén is erre számít az elmúlt évben felmutatott eredményeknek köszönhetően.

– Optimisták vagyunk, miután most a megyében előkelő helyezést értünk el, átadtuk a Berzelabot, kimentünk az általános iskolákba, ahol szeretettel fogadtak minket és be tudtunk mutatkozni. Hát azt kell hogy mondjam, nincs oka egy gyereknek máshova jelentkezni és bízunk benne, hogy ezt nem is fogja tenni – mondta az igazgató.

A következő tanévben a tervek szerint maximum 36 fővel fognak indulni az osztályok. Tehát 2016 szeptemberétől körülbelül 144 új diák kezdheti meg tanulmányait a Berzében.


Tovább az archívumra