Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Síszezon

Síszezon

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

November 29-én hivatalosan is elindult a síszezon a Kékestetőn. A déli lesikló pályán idén már két csákányos felvonóval várják a síelőket, s a korábbiaknál jobb feltételekkel tudják a bajba jutottakat menteni. Síelésre igazán alkalmas hó még nincs, de ha kell, a hóágyúk bevetésével fehér karácsonyt tudnak varázsolni az ünnepek idején a Kékesre látogatóknak.

Hó már van, síelők még nincsenek a Kékestetőn. A hétvégén az ország tetejére felránduló családok azonban már élvezhették a tél örömeit. A november 29-én hivatalosan is elinduló 2015-16-os síszezon több meglepetést is tartogat a téli sportok szerelmesinek. Új tagjai és ezáltal új eszközei is vannak a Kékes Kutató Mentő Alapítványnak. Nagy terepjárók és speciális ATV-k segítségével ezek után bármely turistaútra el tudnak jutni a bajba jutottakért.

A déli lesikló pályán a mostani szezontól már két csákányos felvonó várja a síelőket, azokat is akik nem rendelkeznek saját felszereléssel. 80 pár síléc, 100 pár bakancs és 40 cipő és 20 új snowboard is rendelkezésükre áll majd, az árak pedig tavalyhoz képest csak minimálisan emelkednek.

A déli pályán 4 patkóágyút helyeztek el. Így ha hideg lesz az ünnepek alatt, garantálják, hogy a Kékestetőre látogatóknak biztosan fehér karácsonyuk lesz.


Az Aktuális napi hírei (2015-12-02 )

Tovább az archívumra