Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szívhangok

Szívhangok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nem csak a közelgő karácsony miatt döntött úgy, hogy Szívhangok című első verseskötetének teljes bevételét a gyöngyösi Autisták Egyenlő Esélyeiért Alapítvány javára ajánlja fel Havellantné Szerencsés Tünde. A szerző a könyvnek a Kékes Étterem különtermében tartott bemutatójával arra szerette volna a figyelmet felhívni, hogy az önzetlen segítség egy közösség irányában akár ilyen módon is megnyilvánulhat.

Rendhagyó könyvbemutató a Kékes étterem különtermében. Autista gyerekek produkciójával vezették fel azt a versekkel illusztrált beszélgetést, amelyben egy elsőkönyves szerzőt mutatott be Molnár Katalin, a Líra Könyvesbolt vezetője. Havellantné Szerencsés Tünde

meseírással már régebb óta foglalkozik, verseket viszont csak másfél évvel ezelőtt kezdett írni – titokban. A Szívhangok című verseskötetet ugyanis bátyja 60. születésnapjára meglepetésnek szánta. Mint mondja, verseit a tiszta lelkű embereknek ajánlja, akik szívvel tudnak olvasni. Õt magát az anyagi haszonszerzés nem vezérelte.

Így esett a választása az Autisták Egyenlő Esélyeiért Alapítványra. Mint Szabó József atya, az alapítvány elnöke elmondta, nem várt, és egyben nagyon megható volt számukra ez a felajánlás.

Jelképes gesztus is egyben a felajánlás, amellyel felhívhatják a figyelmet arra, hogy vannak olyan ügyek, amelyek messze túlmutatnak az egyénen, amelyek egy közösségnek az ügyei. Havellantné Szerencsés Tünde szeretné a tevékeny szeretetet továbbra is ebben az irányban gyakorolni. Már tervben van egy mesekönyve, melynek bevételét hasonlóan jótékony célra kívánja majd felajánlani.


Az Aktuális napi hírei (2015-12-02 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Ngorongoro kráter utolsó orrszarvúi - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Lisszabon
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Jázmin néptáncegyüttes gála
16:00
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
19:07
Reklám
19:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság