Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Családi napközi

Családi napközi

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Családi napközi nyílt december 1-jén Visontán. A napi négyszeri étkezés, a szakszerű gyermekfelügyelet, valamint a rugalmas munkaidő nagy segítség azoknak a kisgyermekes családoknak, ahol mind a két szülő dolgozik.

Ismerkednek a gyerekek az új környezettel és a játékokkal a december elsején megnyitott visontai családi napközeiben, ahol körülbelül 37 gyereket tudnak majd ellátni. Az első beszoktatási napon kalács és kakaó volt a menü. Azoknak a gyerekeknek, akik az egész napjukat a napköziben töltik, napi négyszeri étkezés jár majd.

– A 20 hetestől 3 éves korig, tehát az óvoda belépő korosztályáig vigyázunk a gyerekekre és rugalmas munkaidőt terveztünk. 7-től 17 óráig terveztük a nyitva tartást, de ha a szülőknek úgy van szüksége, úgy tudnak munkába járni, hogy fél 7-re, ahogy ez már fel is merült, akkor természetesen fél 7-től vigyázunk a csöppségekre – sorolta Szarvas László polgármester.

A szülők rendszeresen, hétfőtől péntekig is hordhatják a gyerekeket, de az is igénybe veheti a napközi szolgáltatásait, akinek csak alkalmanként van szüksége gyerekfelügyeletre.

– Mivel mind a ketten dolgozunk a családban, ezért nekünk jó az, ha le tudjuk adni a gyereket kora reggel és utána munkába járunk. Mi ezt rendszeresen ki szeretnénk használni, nem az, hogy csak így ritkán leadjuk, hanem rendesen 6 órától, amíg a munka tart – mondta Kókai Péter.

Padlófűtés, az előírásoknak megfelelő bútorok és berendezések. Az épületet az önkormányzat önerőből újíttatta fel.

– Ez nem családi napközi volt, ez egy szolgálati lakás volt, ami megüresedett. Kinéztük, hogy át lehet-e alakítani erre a célra. Sikerült hál’ Istennek. A négyzetméterek megfeleltek, egy teljes felújításon esett át – jegyezte meg Szarvas László polgármester.

Az intézmény kezdetekben 14 főnek tud ellátást biztosítani. A pingvin és a delfin csoport gondozónői december elsejétől már várják a gyerekeket.


Az Aktuális napi hírei (2015-12-02 )

Tovább az archívumra