Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Borbála nap

Borbála nap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Borbála napi ünnepséget az idén Bükkábrányban tartotta a Mátrai Erőmű Zrt. A szakma védőszentjének napján, a hagyományokhoz hűen a Bányászhősökre emlékeztek és elismeréseket is átadtak az évértékelőt követően.

Főhajtással és koszorúzással emlékeztek Bükkábrányban a bányászok védőszentjének, Borbála napján, azokra a bányászokra, akik munkaközben vesztették életüket. Mata Tibor bányaigazgató, a történelmi visszatekintést követően, ünnepi beszédében az évet is értékelte.

A társaság működése továbbra is stabil és sikeres -mondta a bányaigazgató, aki köszönetet mondott a munkatársaknak, hogy a Borbála napot több mint 21 ezer tonnás rekord széntermeléssel köszöntötték, melynek üzenete, hogy lehet az itt dolgozókra számítani- hangsúlyozta Mata Tibor. Küzdelmekkel teli és dolgos év van mögöttünk, de a társaság megőrizte pozícióját a villamos- energiapiacon- ezt már Derekas Barnabás mondta az ünnepségen, aki szerint jövőre is stabil működést terveznek.

A társaság meg tudja őrizni jelenlegi 2070 fős létszámát és a fizetéseket stabilizálják biztos jövőt biztosítva- tette hozzá az elnökhelyettes. Az ünnepségen elismeréseket is átadtak. Bekő Mihály több mint 4 évtizedes munkáját Heller László díjjal ismerték el, végigjárta a ranglétrát, és az évek alatt bányaomlásnál is helyt kellet állnia- meséli.

A miniszteri elismerő okleveleket az országos Borbála napi ünnepségen vehették át a kitüntettetek. Kordoványi Ferenc több mint 30 éve dolgozik a visontai bányánál, és ami a pályán tartotta az a változatosság- mondja.

Az ünnepségen közel 20 dolgozó a Lignitbányászatért elismerő oklevélben részesült.


Az Aktuális napi hírei (2015-12-07 )

Tovább az archívumra