Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kutyaszánnal érkezett

Kutyaszánnal érkezett

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nem tétlenkedett sokáig a Mikulás, hiszen a Mátrafüredi Tagóvoda ovisai versekkel és énekekkel várták a Télapót. A rénszarvasok hó hiányában nem tudták elhozni a Mikulást, aki ezért Európa-bajnok fogathajtó kutyákkal érkezett a gyerekekhez. A különleges járművet az egész település megcsodálta, a fáradt kutyákat pedig a kicsik is megsimogathatták.

Még a rénszarvasok is megirigyelhetik ezt a különleges járművet, amely a szánt helyettesítette. A hóesés hiányában a Mikulás és segédei úgy döntöttek, rénszarvasok helyett Európa-bajnok fogathajtó kutyákkal és adventi díszbe öltözött járművel utaznak a Mátrafüredi Tagóvodába, hogy meglepjék a gyerekeket. Az ovisok már régóta készültek erre a napra, több verset és éneket is megtanultak a Télapó kedvéért.

Mivel a gyerekek idén is jól viselkedtek, a Mikulás nagy csomaggal lepte meg őket. Mivel azonban az óvodapedagógusok is jók voltak, ők is kaptak ajándékot. A Télapó jól érezte magát a sok gyerek között, szinte üres puttonnyal távozott.

Az óvodások örültek az édességnek, és sokan levelet is írtak a Télapónak, hogy mit szeretnének kapni a megtisztított csizmába.

Az indulás előtt, aki akart, közös képet is készíthetett a Mikulással, aki ezek után felült a kutyák mögé, és eltűntek a távolban.


Az Aktuális napi hírei (2015-12-07 )

Tovább az archívumra