Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Műszerfejlesztés

Műszerfejlesztés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A térség technikailag egyik legjobban felszerelt kórháza lett a gyöngyösi- hangzott el a projektzáró rendezvényen. Magasabb színvonalon, nagyobb biztonságban és hatékonyabban tudja ellátni a betegeket a gyöngyösi Bugát Pál Kórház annak a több mint 876 millió Ft uniós támogatásnak köszönhetően, melyen új gyógyító eszközöket, modern műszereket, berendezéseket vásárolt az egészségügyi intézmény. A projekt megvalósulásával az eddigi legnagyobb mértékű eszközpark fejlesztés történt meg a gyöngyösi kórházban- hangzott el a rendezvényen.

Az idei évben, a gyöngyösi kórházban végrehajtott eszközpark fejlesztés hatalmas előrelépést jelent az egészségügyi ellátásban- mondta Weisz Péter az ünnepélyes projektzárón. A két pályázaton nyert forrásból, a több mint 876 milliós és a 359 millió Ft-os támogatásból, az egész műszerparkot kicserélik az év végéig.

Az eszközök 95%-a már beérkezett, a legtöbb műszert már a gyógyítás és a diagnosztika szolgálatába állították. A világszínvonalú, életmentő műszerek, minőségi ugrást jelentenek a betegellátásban- hangzott el a projektzárón.

Fontos volt, hogy a kórházban korábban megvalósult infrastrukturális beruházás, olyan gép-műszerparkot kapjon, ami a biztonságos XXI.századi ellátást szolgálja- mondta az ünnepségen részt vevő szaktárca helyettes államtitkára.

A fejlődés látványos- mondta Dr.Tatár László alpolgármester, aki Horváth László országgyűlési képviselő szavait tolmácsolta.

A város polgármestere a kórház dolgozóit méltatta köszöntőjében.

A fejlődés itt nem állhat meg, újabb cél egy MR készülék beszerzése- jelentette be Weisz Péter főigazgató.


Az Aktuális napi hírei (2015-12-18 )

Tovább az archívumra