Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Újévi fogadalom

Újévi fogadalom

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nyilvánosan, az egyik gyöngyösi edzőteremben, barátai körében teljesítette 2015-ös újévi fogadalmát Füleki Eszter. A gyöngyössolymosi angoltanár egy kettlebell gyakorlatot választott ki és ígéretét megtartva százezret csinált meg belőle a tavalyi év folyamán.

Százezer kettlebell swing egy év alatt. Ez volt 2015 január elsején Füleki Eszter újévi fogadalma. Sokan tesznek ígéreteket az év első napján, ám azok megvalósításáig kevesen jutnak el. Eszter azonban betartotta a szavát és december 30-án, barátai körében elvégezte az utolsó ezer swinget.

– Ezt azért találtam ki, mert elégé felpörgött az életem, nagyon elfoglalt vagyok és nehezen találok arra időt, hogy sportoljak. Viszont a sport az nagyon fontos nekem és úgy gondoltam, hogy mindenkinek fontosnak kell lennie. Úgy gondoltam, hogy napi fél óra bele kell hogy férjen az életembe – sorolta Eszter.

Az egy évre vállalt 100.000 swing egy laikusnak nem tűnhet soknak, Eszter edzője szerint azonban ez komoly teljesítmény. Legalább annyira, mint az év utolsó előtti napján elvégzett 1000 swing.

– Maximum 3-400 db swing van egy edzésen. De lehet hogy annyi sem. Az 1000 darabra arra készülni kell. Ez lehet is látni azokon, akik beállnak segíteni az Eszternek, hogy van aki ott van 5-10 percet és megcsinál 2-300 swinget és az gyakorlatilag az állóképességét el is veszti azért, mert nem készült erre folyamatosan – ecsetelte Aladi Zoltán.

A kettlebell swing a teljes testet igénybe veszi. Eszter érzi is az elmúlt egy év jótékony hatásait.

– Fegyelmet, kitartást tanultam. Meg kellett oldanom mindig, hogy beleillesszem az életembe, a napi programomba az edzéseket. Elveszítettem 10 centimétert a derék körméretemből, sokkal jobban érzem magam és sokkal erősebb vagyok – újságolta.

És nem csak ezért érte meg teljesíteni a vállalást. Az ugyanis többekre ösztönzően hatott. Eszter környezetében eddig hárman tettek hasonló fogadalmat a 2016-os évre. A siker pedig őt is a folytatásra ösztönözte.


Tovább az archívumra