Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nincs orvoselvándorlás

Nincs orvoselvándorlás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Vannak hiányszakmák, de a gyöngyösi kórházban nem beszélhetünk orvos elvándorlásról, így osztályokat sem kellett összevonni. Ez tegnapi fórum című műsorunkban hangzott el, ahol Weisz Péter főigazgató elmondta azt is, a magas szintű szakmai felkészültség és a közelmúlt fejlesztéseinek köszönhetően a térség egyik legjobban működő kórháza a gyöngyösi.

Pozitív tendencia a gyöngyösi kórház életében, hogy az utóbbi időben folyamatosan nő a rezidensek száma, jelenleg tizenegy fiatal orvos dolgozik a Bugát Pál Kórházban. Ezt Dr. Asszani Omár orvosigazgató mondta fórum című műsorunkban.

– Mi, mint városi kórház elég sok rezidenssel vagyunk ellátva. Nagyon fiatal, okos, lelkes, szakmáját nagyon szerető emberekről beszélünk és ehhez a kórházhoz, ehhez a területhez ragaszkodnak. Fontos, mint mondtam, hogy partnerként kezeljük őket – részletezte.

Gyöngyösön is vannak hiányszakmák, de orvoshiányról nem beszélhetünk. Ezt már Weisz Péter főigazgató mondta, aki hozzátette büszke arra, hogy Gyöngyösön sok kórházzal ellentétben már egész orvos dinasztiák is dolgoznak.

– Megpróbáljuk az értékeinket megőrizni. Mindig elmondom, hogy a legbüszkébb arra vagyok, hogy nagyon kevés kórházban vannak dinasztiák, de itt már dinasztiák vannak. Mondhatjuk, csak kettőt kiemelek, a Buday családot, a Kovács családot. Elmondtam, mikor két hónapja megkérdezték a vágyálmomat, szeretném megérni a harmadik, vagy negyedik Budaynak és a Kovácsnak az idekerülését. Tehát fiatalok, egy egész generáció család dolgozik a kórházban – mondta Weisz Péter főigazgató.

A Fórumban elhangzott még, hogy az elhivatott szakember gárdának és az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően dinamikusan fejlődik a kórház, amelyben nagy szerepe van annak is, hogy olyan verseny alakult ki a megye kórházaival, amiben a cél csakis a betegek gyógyulása.


Tovább az archívumra