Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Karbantartás miatt zárva a strand

Karbantartás miatt zárva a strand

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egy hétig zárva tart a Gyöngyösi Uszoda és Termálstrand, ez alatt az idő alatt pedig a szokásos karbantartási munkálatokat hajtják végre az intézmény dolgozói. Ilyenkor többek között lecserélik a medencék vizeit, fertőtlenítenek, illetve szellőztetőrendszer-tisztítást is végeznek. Nyitás január 11-én lesz, és egy Városi Diákolimpiával kezdik az évet.

Ezt a két benti medencét már kitisztították, és fel is töltötték, így akár már fürödhetnénk is benne, erre viszont még várni kell jövő hét hétfőig, ugyanis az éves karbantartási munkálatokat végzik a Gyöngyösi strandon.

– Ilyenkor történnek azok a fertőtlenítések, tisztítások, kisebb-nagyobb karbantartási javítások, amit egyébként, hogy ha itt vannak azok a látogatók, akkor nem tudunk megtenni, például itt a háttérben látszik, hogy egy nagy szellőztetőrendszer-tisztítás, ami egy elég komoly művelet, ugye állványozni kell, tehát itt nagyon sok mindenre oda kell figyelni. Van különböző mértékű nagytakarítás, idén most egy úgynevezett kisebb, rövidebb időintervallumú – mondta Juhász Péter ügyvezető.

A kinti medencéket fagytalanították, a túlfolyórácsot és külső peremrészt fólialepellel takarták le, a gumiabroncsok is a felfagyást akadályozzák meg.

Az öltözőket és folyosókat is kitakarítják környezetbarát tisztítószerekkel, a medencéket pedig több ütemben, tüzetesen átvizsgálva teszik rendbe ilyenkor – tette hozzá Knízner Róbert műszaki vezető.

– Lehet látni, hogy ilyenkor minden medencét leengedünk, ilyenkor fertőtlenítjük, kiegyenlítő tartályokat kimossuk, túlfolyórácsokat kimossuk, kifertőtlenítjük, újra feltöltjük és újraindítjuk a vízforgatást. Közben mikor üresek a medencék, akkor átnézzük, hogy esetleg csempetörés, fugahiány van-e, ezeket mind megcsináljuk. Amikor ezek kész vannak, akkor feltöltjük, fertőtlenítjük és elindítjuk magát a forgatási rendszert, ahhoz hogy ez fél éven át folyamatosan tudjon üzemelni – sorolta.

A vendégeket január 11-től várják a megtisztított fedett részen, hangsúlyozta Juhász Péter, és azon a héten rendezik itt a Városi Diákolimpiát is. Minimális árváltozással kell számolni idén – tette hozzá az ügyvezető. További feladat, hogy helyet kell biztosítani azoknak a diákoknak, akik a Kálváriaparti Általános – és Sportiskolában tanulnak úszni, ugyanis az intézményben jelenleg nem üzemel a medence egy tönkrement berendezés miatt.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Ngorongoro kráter utolsó orrszarvúi - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Lisszabon
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Jázmin néptáncegyüttes gála
16:00
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
19:07
Reklám
19:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság