Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Karbantartás miatt zárva a strand

Karbantartás miatt zárva a strand

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egy hétig zárva tart a Gyöngyösi Uszoda és Termálstrand, ez alatt az idő alatt pedig a szokásos karbantartási munkálatokat hajtják végre az intézmény dolgozói. Ilyenkor többek között lecserélik a medencék vizeit, fertőtlenítenek, illetve szellőztetőrendszer-tisztítást is végeznek. Nyitás január 11-én lesz, és egy Városi Diákolimpiával kezdik az évet.

Ezt a két benti medencét már kitisztították, és fel is töltötték, így akár már fürödhetnénk is benne, erre viszont még várni kell jövő hét hétfőig, ugyanis az éves karbantartási munkálatokat végzik a Gyöngyösi strandon.

– Ilyenkor történnek azok a fertőtlenítések, tisztítások, kisebb-nagyobb karbantartási javítások, amit egyébként, hogy ha itt vannak azok a látogatók, akkor nem tudunk megtenni, például itt a háttérben látszik, hogy egy nagy szellőztetőrendszer-tisztítás, ami egy elég komoly művelet, ugye állványozni kell, tehát itt nagyon sok mindenre oda kell figyelni. Van különböző mértékű nagytakarítás, idén most egy úgynevezett kisebb, rövidebb időintervallumú – mondta Juhász Péter ügyvezető.

A kinti medencéket fagytalanították, a túlfolyórácsot és külső peremrészt fólialepellel takarták le, a gumiabroncsok is a felfagyást akadályozzák meg.

Az öltözőket és folyosókat is kitakarítják környezetbarát tisztítószerekkel, a medencéket pedig több ütemben, tüzetesen átvizsgálva teszik rendbe ilyenkor – tette hozzá Knízner Róbert műszaki vezető.

– Lehet látni, hogy ilyenkor minden medencét leengedünk, ilyenkor fertőtlenítjük, kiegyenlítő tartályokat kimossuk, túlfolyórácsokat kimossuk, kifertőtlenítjük, újra feltöltjük és újraindítjuk a vízforgatást. Közben mikor üresek a medencék, akkor átnézzük, hogy esetleg csempetörés, fugahiány van-e, ezeket mind megcsináljuk. Amikor ezek kész vannak, akkor feltöltjük, fertőtlenítjük és elindítjuk magát a forgatási rendszert, ahhoz hogy ez fél éven át folyamatosan tudjon üzemelni – sorolta.

A vendégeket január 11-től várják a megtisztított fedett részen, hangsúlyozta Juhász Péter, és azon a héten rendezik itt a Városi Diákolimpiát is. Minimális árváltozással kell számolni idén – tette hozzá az ügyvezető. További feladat, hogy helyet kell biztosítani azoknak a diákoknak, akik a Kálváriaparti Általános – és Sportiskolában tanulnak úszni, ugyanis az intézményben jelenleg nem üzemel a medence egy tönkrement berendezés miatt.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Rendszerváltó televíziók - dokumentumfilm
14:59
Mátrai sípályák - kisfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tunézia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
Luther Márton élete 10. – Szerelem és halál - rajzfilm sorozat
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Muzsla Néptáncegyüttes
19:12
Reklám
19:15
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:38
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság