Frontok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Pár naponta váltakozó hideg és melegfrontok teszik próbára szervezetünket az év első napjaiban. Vannak, akik észre sem veszik, ám sokakat megviselnek a változások. A frontok mellett az időjárás ráadásul a vírusos megbetegedések terjedésének is kedvez.

Több alkalommal kellett hideg-, illetve melegfrontokra reagálnia szervezetünknek az év első másfél hetében. Napokig tartó kemény mínuszok után hétvégén felmelegedett a levegő, a hét végére az időjósok szerint azonban visszatér a hideg. A gyakori és drasztikus időjárás változások a krónikus betegségben szenvedők és a frontérzékenyek szervezetét viseli meg leginkább.

– A meleg időben inkább a vérnyomás-ingadozás figyelhető meg, illetve szédülékenység, illetve hangulatingadozás, a hideg időben pedig általában a magas vérnyomásosok és a stroke-osok panaszkodnak. Melegben inkább leesik a vérnyomás, illetve visszérfájdalmak jelentkeznek, hidegben pedig vérnyomás-emelkedés, fejfájás – sorolta dr. Rechtorisz László háziorvos.

Fiataloknál, időseknél, férfiaknál és nőknél egyaránt jelentkezhetnek különféle panaszok a gyakori időjárás-változás hatására.

A huzamosabb ideig tartó száraz, hideg időjárás visszaszorítja a vírusos megbetegedéseket. Az elmúlt héten alig pár napig tartó mínusz 5-8 fokos átlaghőmérséklet azonban kevés ehhez.

– Most ebben az enyhébb nyálkás időben több a meghűlés, illetve lehet hogy előrébb hozza az aktuális influenzaszezont ami általában január vége, február közepe környékén szokott jelentkezni – említette meg a háziorvos.

A szervezet jobban viseli a téli megpróbáltatásokat, ha rendszeresen feltöltjük vitaminokkal. Emellett fontos, hogy a frontérzékenyeknek mindig kéznél legyenek a gyógyszereik, amiket bevehetnek a tünetek jelentkezésekor.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Észak-Macedónia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Adventi kalendárium
18:09
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:17
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság