Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megyénk a középmezőnyben

Megyénk a középmezőnyben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Heves megye gazdasági helyzete jó, közelebbről nézve viszont árnyaltabb a kép- ezt Szabó Róbert a Heves Megyei Közgyűlés elnöke mondta tegnap Fórum című műsorunkban. A 2007 és 2013 között megyénkbe érkező 217 milliárd forintos uniós forrással a középmezőnyhöz tartozik a térség, Gyöngyös pedig a megyei átlagnál több pályázati pénzhez jutott ebben az időszakban.

217 milliárd forintnyi támogatás jutott Heves megyének a 2007-2013 közötti ciklusban ezzel a térség országos szinten a középmezőnyben helyezkedik el. Gyöngyös is jól teljesített, ugyanis a megyei átlagnál több forrás jutott a városnak- mondta el Szabó Róbert a megyei közgyűlés elnöke.

– 23,7 milliárd forint Európai Uniós forráshoz jutott Gyöngyös város. Ez 785 ezer forint minden egyes gyöngyösi lakosra levetítve. Ha emlékeznek a nézők, a megyei átlag 751 ezer forint volt, tehát azt tudom mondani, hogy a megyei átlag fölött tudott szerepelni Gyöngyös – mondta.

Ahhoz azonban, hogy még több uniós forrás érkezzen a városba, az is kell, hogy megfelelően átgondolt és előkészített pályázatokat nyújtson be az önkormányzat- tette hozzá Szabó Róbert.

– Nagyon fontos az előkészítés. Tehát akkor tud sikeres lenni egy térség, nem csak Gyöngyös, bárki, ha az előkészítésre megfelelő idő és energia van fordítva. Itt Gyöngyösön azt látom, hogy alapvetően szerencsés helyzetben van. Alapból azért is szerencsés, mert egy nagyvárosról beszélünk, ahol a megfelelő apparátus rendelkezésre áll – vélekedett.

A Fórumban elhangzott, hogy a megye gazdasági teljesítményének közel kilencven százalékát a Hatvan-Gyöngyös-Eger tengely adja. A Heves Megyei Közgyűlés pedig arra törekszik, hogy a támogatásokat úgy osszák el, hogy csökkentsék a megye kétarcúságát és felzárkózhasson a dél- és észak hevesi térség is.


Az Aktuális napi hírei (2016-01-20 )

Tovább az archívumra