Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ökumenikus imatalálkozó

Ökumenikus imatalálkozó

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ökumenikus imatalálkozót rendeztek hétvégén a felsővárosi plébánián, ahol katolikus, református, evangélikus és baptista lelkipásztorok imádkoztak együtt a kereszténység egységéért. Juhász Ferenc a Szent Bertalan templom plébánosa azt hangsúlyozta, ma már nem a különböző felekezetek közötti ellentétek, hanem a vallás elhagyása jelenti a legnagyobb problémát az emberiség számára.

Katolikus, református, evangélikus és baptista lelkipásztorok imádkoztak a hívekkel együtt a Szent Bertalan templomban a keresztények egységéért. Az evangélikus lelkipásztor azt emelte ki az imatalálkozón, hogy a keresztény ember bátran támaszkodjon Jézus Krisztusra.

– Csak miattunk visszajött poklok poklából, hogy nekünk legyen előttünk járó Istenünk s odaátra átvivő, oda kísérő, ott érettünk megszólaló Krisztusunk – mondta

Fatalin Helga evangélikus lelkipásztor.

Kenyeressy Károly református lelkész azt hangsúlyozta, hogy az egyház a hívőkből, vagyis lelki kövekből épült, ezt pedig őrizni kell és figyelni kell Isten akaratát is.

– Figyelnünk kell Istennek az akaratát és nem maradhatunk némák, hogy a többiek is az életbe kapaszkodjanak, az életre tekintsenek – fogalmazott.

A baptista lelkipásztor Révész Jonatán arra hívta fel a figyelmet, hogy szeretteinkért imádkozva örömben és vidámságban kell megélni kereszténységünket.

– Ha végignézek a népünkön, végignézünk családjainkon, nem annyira ujjongó típusú keresztények vagyunk Isten előtt. Pedig a magyar szeret vigadni és igazából Isten előtt is szabad – vélekedett.

Juhász Ferenc katolikus plébános szerint, napjainkban már nem a különböző felekezetek közötti hitviták, hanem a vallástalanság jelenti a legnagyobb veszélyt az ember számára.

– A törésvonal nem a református, evangélikus, baptista és így tovább között húzódik, hanem mondjuk akár a nagy vallási kultúrák között, vagy mondjuk azt ki, talán még kifejezőbb, hogy a hívő és nem hívő világ feszültségében él a mai ember – hangsúlyozta.

Az ökumenikus imatalálkozót minden évben január 25-ét megelőzően, vagyis Szent Pál apostol megtérésének ünnepe előtt tartják.


Tovább az archívumra