Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Készül a menhely

Készül a menhely

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nyolc új kennellel bővül a gyöngyösi gyepmesteri telep menhely részlege. Amint befejeződnek a munkálatok, birtokba is vehetik a kutyák az új helyeket. A tervek szerint tavasszal további 8 új kennel épül a menhelyen. Így tovább nő a befogadóképessége.

Gyöngyösi tűzoltók önkéntes munkájának köszönhetően már majdnem elkészültek az új gyöngyösi kutyamenhely kenneljei. A 6 tűzoltónak hála helyükre kerültek a válaszfalak, így amint elkészülnek az ólak, néhány kutya már át is kerülhet az új kennelekbe.

– Olyan 120 százalékon teljesít a gyepmesteri telep, tehát a 16 kennelben közel 60 kutyánk van. Tehát jókor jött a segítség, ezzel az új 8 kennellel tehermentesítjük egy kicsit a gyepmesteri telepet – sorolta Bozsik András gyepmester.

A menhely sokkal nyitottabb rendszer, mint egy gyepmesteri telep. Ezért is szorgalmazták az egyesület tagjai a kialakítását.

– A gyepmesteri telep az ebrendészeti feladatokat látja el. Két hét karantén, egészségügyi megfigyelések, és így tovább.Tehát az egy sokkal zártabb rész, míg a menhely egy sokkal nagyobb szabadságot ad nekünk is és a kutyáknak is. Míg a gyepmesteri telep nem látogatható, a menhely már látogatható lesz, illetve önkénteseink onnan már kivihetik sétálni a kutyákat akár, a gyepmesteri telepen nincs ilyen lehetőség – ismertette a különbségeket a gyepmester.

Az új kennelek egyelőre a gyepmesteri telep bővítményeként fognak üzemelni, de tavasztól már az eredeti funkciójukat fogják ellátni. Ahogy az időjárás lehetővé teszi, az egyesület további nyolc kennellel bővítené a menhelyet.


Tovább az archívumra