Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Költségvetés, első fordulóban

Költségvetés, első fordulóban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Sok lehetőséget hoz 2016 Gyöngyös számára a fejlesztések tekintetében – mondta Hiesz György polgármester el a város idei költségvetésének első fordulós tárgyalása előtt a képviselő-testület januári ülésén.

A városvezető elmondása szerint 2016-ban mintegy 600 millió forintos keret áll rendelkezésre utak, járdák felújítására, közművesítésre vagy például a zsellérközök rehabilitációjára. 2016-ban elkezdődik a volt honvédségi laktanyában egy sportcélú munkacsarnok építése, valamint az új tűzoltólaktanya kivitelezése. Mindezek mellett pedig több európai uniós pályázaton is jó eséllyel indulhat a város, így megvalósulhat a kékestetői gyógyhelyfejlesztés, amely önmagában 700 millió forintos beruházást jelent. Az elsőfordulós javaslat jelentős hiányára utalva a polgármester úgy fogalmazott: az álmainkból kell visszavenni, vagyis a hiány csökkentése érdekében számos további elképzelést a következő évekre kell halasztani. A költségek csökkentésére a polgármester felkérte a frakciókat, hogy a második fordulós tárgyalás előtt több fordulóban egyeztessenek, és a mandátumok arányában osszák el a szabad forrásokat. A 7,7 milliárd forintos mérlegfőösszegű költségvetési javaslatot a testület első fordulóban egyhangúlag elfogadta. A költségvetés tervezetét az önkormányzat közszemlére bocsátja, majd február 11-én közmeghallgatást tart, ahol bárki megfogalmazhatja a büdzsével kapcsolatos észrevételeit, javaslatait.

A Lakásrendelet módosításáról első fordulóban tárgyalt a képviselő-testület, döntést február végén hoz majd, figyelembe véve a csütörtöki ülésen elhangzott képviselői javaslatokat. Ezek többsége arra irányult, hogy az önkormányzat szigorúbban szabályozza a bérlakások használatát, különös tekintettel az állattartásra és az épületek állagának megóvására.

A grémium módosította a temetőkre vonatkozó rendeletét, és ezzel jóváhagyta, hogy a temetőket üzemeltető Városgondozási Zrt. február elsejétől bevezesse az úgynevezett szórásos temetést, amely méltóság- és kegyeletteljes temetkezési forma, ugyanakkor az elérhető temetkezési formák közül a legolcsóbb. A testület döntése értelmében a díja 40 000 Ft, amihez az elhunyt neve gránitoszlopba vésésének 15 000 forintos díja járul még.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
Közvetítés Gyöngyös város testületi üléséről – a közvetítés hosszától függően változhat műsorunk
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:04
A hegy leve - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság