Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Élelmiszert osztottak

Élelmiszert osztottak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Újra élelmiszer adományokkal segített az Élelmiszerbank a rászoruló gyöngyösi családokon. Az egyik legnagyobb magyarországi áruházlánc és a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ együttműködésével olyan élelmiszereket osztottak szét, amit a boltokban nem tudtak eladni, de a szavatosságuk még nem járt le.

A Kistérségi Humán Szolgáltató Központ munkatársai pakolják az autóba azokat az élelmiszereket, amiket az élelmiszerbank és egy gyöngyösi hipermarket jóvoltából osztottak szét a rászoruló családok között. A csomagokban péksütemény, hús, zöldség, de még torta is volt ez alkalommal.

– Gyöngyös városában a gyöngyösi Tesco bevonásával élelmiszermentés történik. Tehát hétköznap pékárú tekintetében, kenyér tekintetében, amit megsütnek, de nem vásárolnak meg, azt másnap mi megkapjuk és szét tudjuk osztani a városban, illetve hétvégén zöldség és gyümölcs – mondta el Maka Piroska, a KHSZK igazgatója.

A segítséggel több száz rászoruló család juthat így élelmiszerhez.

– Most vasárnap 70 családnak tudtunk a városban segíteni ezzel az egy vegyes élelmiszer leosztással, de egyébként a hétköznapokon azért 700-800 főre tehető a városban azon személyek száma, akik az élelmiszermentésből adódóan a pékáruból részesülnek – tette hozzá.

Az élelmiszerek szétosztásában, társadalmi felelősségvállalás keretében a gyöngyösi B.Braun is részt vesz, ők a szállítmányozásban segítenek. A kedvezményezettek köre a jövőben fokozatosan bővülni fog azokkal is, akik jelenleg még nem állnak kapcsolatban a humán szolgáltató központtal.


Tovább az archívumra