Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jogi segítség a károsultaknak

Jogi segítség a károsultaknak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Továbbra is segít a Quaestor károsultaknak az MSZP. A párt aláírásgyűjtésbe kezdett egy hitelezői választmány megválasztásához, ez a jogi társaság pedig reményeik szerint követelni tudja a ki nem fizetett összeget jogi úton. Gyöngyösön és környékén körülbelül 900 károsult van, eddig 150-en írták alá a gyűjtő ívet. A párt nem ért egyet azzal, hogy a károsultak a maradék pénzüket, a kamatokat visszamenőleg levonva kapják meg.

Az Mszp továbbra is segíti a tavaly kirobbant brókerbotrány károsultjait. Orosz Bálint János, a megyei közgyűlés képviselője sajtótájékoztatóján elmondta: jogi segítséget és tanácsokat is adnak az érintetteknek.

– Jogi segítséget nyújtunk, tanácsokat adunk, napi kapcsolatban vagyunk jogászokkal, dr. Szakács Lászlóval, aki az MSZP országgyűlési képviselője, és Quaestor ügyben pedig Szegedi Sándorral, aki összefogja és koordinálja tulajdonképpen a választmány megalakulásához szükséges aláírásgyűjtés folyamatát – mondta a képviselő.

Gyöngyösön és környékén körülbelül 900 Quaestor károsult van, közülük eddig 150-en írták alá a párt aláírásgyűjtő ívét. Országosan összesen 12 ezer aláírásra van szükségük. A párt szerint ez a jogvédő társaság követelni tudja a ki nem fizetett összegeket jogi úton. Az MSZP irodájában szinte folyamatosan megfordulnak olyan személyek, akik a segítségüket kérik.

– Változó panaszokkal jönnek, változó összegekkel, a néhány tízezer forinttól a több milliós tételig. Van, aki a saját temetésére gyűjtött, valaki a gyógykezelésére, valaki a családjának a boldogulására, unokák lakásvétel, unokának az iskolázására – részletezte.

A károsultak januárban egy olyan értesítést kaptak, amely szerint az eddig ki nem fizetett összegeket a kamatok visszamenőleges levonásával fogják megkapni. Ezzel a párt nem ért egyet – tette hozzá Orosz Bálint János. A károsultak a párt irodájában tudnak segítséget kérni.


Tovább az archívumra