Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Torkoskodás

Torkoskodás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Immár 11. alkalommal szervezte meg a Magyar Turizmus Zrt. gasztronómiai keresletélénkítő akcióját. Az idei Torkos Csütörtök egyben a „Gasztroélmények Évének” nyitánya is, ennek keretében idén az ízeké, a magyar termékeké és a hagyományoké lesz a főszerep. Gyöngyösön, ahogyan a korábbi években is, idén is két étteremben ehetünk féláron, a vacsora időpontokat azonban már mindkét helyszínen hetekkel ezelőtt lefoglalták.

Előételek, főfogások és desszertek széles választékával várja idén is a torkoskodni vágyókat a Magyar Turizmus Zrt. akciójában részt vevő éttermek. A 11. Torkos Csütörtök idén egyúttal a „Gasztroélmények Éve 2016” tematikus programsorozat nyitánya is. Gyöngyösön, ahogyan a korábbi években, idén is két étterem csatlakozott az akcióhoz, amikor is a teljes étel- és alkoholmentes ital fogyasztásra 50% kedvezményt biztosítanak a vendégeik számára. Mindkét helyszínen különböző különlegességeket is kóstolhatnak az érkezők.

– Az urak inkább az ilyen férfiasabb ételeket, mondjuk egy sörrel kenegetett malackaraj, vagy egy óriástarja gombapörkölttel túrós csuszával , a hölgyek meg inkább az ilyen könnyebb, csirkemellből készült ételek, mint egy kukoricapehelyben sült parmezános vajjal töltött jércemell. Ezek az ilyen slágereknek mondhatók – sorolta Kovács Adél, a Kékes Étterem üzletvezetője.

Vannak, akik jól ismerik törzshelyük ételeit, és ezen a napon valami újdonságot kóstolnak.

Ebédelni és szép számmal érkeztek a vendégek mindkét étterembe, de aki vacsorázni szeretne, már nem biztos, hogy lesz helye, hiszen sokan már hetekkel ezelőtt foglaltak asztalt, így mindkét vendéglátóhelyen telt házra készülnek.

– Vannak, akik törzsvendégeink és úgy jelentkeztek be, tehát már ismerősek itt, tudják, hogy milyen az étterem, de vannak olyanok is, akik nem szoktak nagyon év közben étterembe járni, de ilyenkor kihasználják ezt a lehetőséget – mondta a Vincellér Panzió üzletvezetője, Tóth András.

A néphagyomány szerint Torkos Csütörtökön – annak ellenére, hogy a húsvéti 40 napos böjt kezdetét jelentő hamvazó szerdát követően ünnepeljük – ismét szabad volt húst fogyasztani a farsangi maradékok elfogyasztása céljából is.


Tovább az archívumra