Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Forgalomlassító demonstráció

Forgalomlassító demonstráció

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Forgalomlassító demonstrációt tartottak hétvégén Mátrafüreden a Pálosvörösmarti úton. Az itt élők és az utat napi szinten használók így szerették volna felhívni a figyelmet az útszakasz állapotára, ami miatt nemrég egy autó kereke is kitörött.

– Sajnos ez az út már évek óta így néz ki, és lent a völgyben még rosszabb a helyzet. Ez az út elég kanyargós ahhoz, hogyha kerülgetni kényszerül a kátyút szembe találkozik egy másik autóval, ami balesetveszélyes – sorolta a demonstráción a pálosvörösmarti Gál Benedekné.

A Pálosvörösmarti út állapotára szerették volna felhívni a figyelmet azok, akik részt vettek a szombati forgalomlassító demonstráción Mátrafüreden. A helyiek évek óta próbálják elérni, hogy hozzák rendbe ezt az útszakaszt. Ám a válasz minden esetben ugyanaz. Nincs rá pénz.

– Vállalkozó ismerőseim, rokonaim, barátaim vannak, rengeteg plusz adót fizetnek, az útdíjat teherautók után. Szerintem beleférne az útnak a javítása árkokkal együtt. Mert nem csak az utat kell felújítani, hanem magát az árkot is. Hisz ha nincs vízelvezetés, akkor ugyanúgy tönkre fog menni – vélekedett a szintén Pálosvörösmarti Gál Benedek.

A rossz útszakasz nem egy gépjárműben tett már kárt. Legutóbb itt, a vasúti átjárónál tört ki egy autó kereke. Ennek hatására és a lakók kérésére szervezték meg a demonstrációt.

– Megkerestük a Heves Megyei Közmű Építőt, hogy tervezik-e az út felújítását és azt mondták, hogy sajnos idén sem tudják felújítani az utat, mert nincs rá keret. Ez csak a kezdete az egész demonstrációnknak. Egész Heves megyében a főutak járhatatlanok, életveszélyesek. Ha nem történik semmi, akkor továbbra is, más településeken is fogunk demonstrálni – sorolta Szilveszter Péterné, a DK választókerületi elnöke.

Orosz Bálint, a Heves Megyei Közgyűlés képviselője azt mondja, amennyiben nem lesz változás a közeljövőben, Gyöngyösön is lehet hasonló figyelemfelhívó megmozdulásokra számítani.

– A közútkezelővel folyamatosan levelezésben vagyok, szeretnék egy személyes beszélgetést velük, mint megyei közgyűlési képviselő. Ha nem jutunk dűlőre, akkor a következő akciónk az lesz, hogy Gyöngyös belterületén, a Kossuth utcában, ami a közútkezelőhöz tartozik és elég nagy a forgalma, hasznosítani fogjuk a kátyúkat, mégpedig virágot fogunk bele ültetni – sorolta.

Amíg nem sikerül elérni, hogy meginduljanak a felújítási munkálatok a Pálosvörömarti úton, a nap mint nap erre járók nem tehetnek mást, mint hogy óvatosan, körültekintően, a kátyúkat kerülgetve közlekednek. Ahogy eddig is.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A csütörtöki adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Mese - A kiskakas gyémánt félkrajcárja (Báb előadás)
09:13
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est I have a dream
09:18
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
10:02
Reklám
10:04
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
11:12
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Nápolyi - ismétlés
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nápolyi 1. rész
19:02
Reklám
19:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság