Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az iskolát támogatják

Az iskolát támogatják

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Jótékonysági bált szerveztek hétvégén a Felsővárosi Általános Iskolában. Az intézményt támogató 4SOS alapítvány a bevételt az iskola működtetésére fordítja. A szervezők a műsorokkal az erdélyi kultúrát kívánták megidézni, így a gyöngyöspatai óvoda munkatársai erdélyi népmesei színdarabot, míg a Népi Dzsadzsa táncegyüttes szintén főként erdélyi táncokból álló műsort adott elő.

Több mint két évtizedes múltra tekint vissza a Felsővárosi Általános Iskola jótékonysági bálja, amivel a szervező és az intézményt is támogató 4 SOS alapítvány minden évben az iskola működését segíti.

– Iskolánkban 1991-ben alakult meg a 4SOS Alapítvány azzal a céllal, hogy segítse erkölcsileg és anyagilag az iskolában folyó oktató, nevelő munkát és rá három évre elhatározták a szülők és pedagógusok, hogy minden évben egy közös bált rendezünk és ennek a pénzét, ami befolyt összeg azt visszaforgatjuk itt az iskolában folyó munkára – ismertette Tuziné Domoszlai Ágnes kuratóriumi elnök.

Az idei bál műsoraival a szervezők az erdélyi kultúrát kívánták megjeleníteni.

– Idén a 22. ilyen bált rendeztük meg, mindig kitalálunk egy országot, aminek a hangulatát megidézzük és mivel a gyerekeink, a hetedik évfolyam már harmadik éve Erdélyben kirándul a határtalanul program keretében, ezért Erdélyt választottuk – tette hozzá.

A gyöngyöspatai óvoda munkatársai is egy ízig vérig erdélyi népmesei darabot adtak elő.

A műsoron az Népi Dzsadzsa táncegyüttes is fellépett, amely több ponton is kapcsolódik az iskolához.

– Én magam ide jártam az iskolába, nem ebbe, még a régi épületébe. A nejem itt tanít, a fiam ide járt iskolába illetve van más is, körülbelül négyen vagyunk, akik ide jártunk ebbe az iskolába. A fiam, Domoszlai Józsinak a lánya, illetve az ő felesége szintén itt tanít, tehát elég komoly kapcsolódási pontjai vannak az iskolának meg a Dzsadzsának – sorolta az együttes vezetője, Széles József.

A népi dzsadzsa táncegyüttes műsorát megelőzően jelentették be, hogy a 4 SOS Alapítvány kuratóriuma az idei évtől új tagokkal működik tovább.


Tovább az archívumra