Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Igényelhető virágpalánta

Igényelhető virágpalánta

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az idén is igényelhetnek a gyöngyösiek ingyenesen virágpalántákat az önkormányzattól. A tavalyi virágosztás sikerén felbuzdulva ebben az évben 10.000 virágpalántát osztanának szét városszerte. Azok jelentkezését várják, akiknek előkertjük közterületen található és gondozzák is azt. A lakossági parkgondozás támogatására az önkormányzat a terv szerint, 2 millió forintot szánna.

A tavalyi virágosztás képei ahol ingyen vihették haza a begóniákat mindazok, akik az önkormányzattól ezt előzőleg igényelték. Az idén is lesz lehetőség erre, Juhász Katalin igazgatóhelyettes azt mondja, sikeres volt a tavalyi akció, ezért szeretnének ebből hagyományt teremteni. Nemcsak intézmények, magánszemélyek jelentkezését is várják.

– Olyan magánszemélyek, intézmények, lakóközösségek, társasházak jelentkezését várjuk majd ezen az adatlapon, akiknek az ingatlanuk előtt olyan közterület van, amit ők gondoznak, és ezt mi nagyon megköszönjük, és ezzel szeretnénk segíteni, hogy egynyári virágpalántákat szeretnénk ingyenesen biztosítani – mondta Juhász Katalin városüzemeltetési igazgatóhelyettes.

Magánszemélyek ötven, társasházaknak pedig 200 db palántát igényelhetnek maximum. Az idén is lesz, begónia petúnia paprika és napvirág palánta is. A Városgondozás most négy jelentkező közül választotta ki azt az őstermelőt, aki a virágpalántákat a legkedvezőbb áron ajánlotta.

– Az év elején közzétettünk egy felhívást gyöngyösi és Gyöngyös környéki palántákkal foglalkozó kertészeknek, és vártuk az ajánlataikat február 9.-ig. Négy őstermelő illetve cég adott ajánlatot, ebből a legkedvezőbb egy atkári vállalkozó, aki őstermelőként kertészeti növények termesztésével foglalkozik – közölte az igazgatóhelyettes.

A palántákat majd május közepétől osztják a Városházán, azonban jelentkezni már korábban kell, az igénylőlapok a város honlapjáról is letölthetőek lesznek, illetve a hivatal ügyfélszolgálatán is megtalálhatják ezeket az érdeklődők. Juhász Katalin hozzátette, az igénylők az elérhetőségeiket mindenképpen írják rá az adatlapra, hisz tavaly sokan ennek hiánya miatt nem kaptak értesítést a virágosztásról.


Tovább az archívumra