Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nem mentek suliba

Nem mentek suliba

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A közoktatással elégedetlen szülők és diákok tiltakoztak ma, országszerte –az előzetes adatok szerint- több mint 40 ezren nem voltak ma iskolába. A „nem leszek suliba” elnevezésű akciót egy szegedi anyuka indította el, de hamar széleskörű támogatást kapott a mozgalom. Az otthon maradt diákok hiányzását a szülők igazolják, ám a tanórákat mindenhol megtartották. Több gyöngyösi iskolából is azt a tájékoztatást kaptuk, hogy jóval kevesebben voltak ma az órákon, mint egy átlagos napon.

Üres a tanári a Berze Nagy János Gimnáziumban, mindenki tanít, azonban az átlagosnál kevesebb a diák a tanórákon. Ma, a pedagógusok után, a szülők és a gyermekek is tiltakoznak a közoktatás jelenlegi helyzetével kapcsolatban. A „nem leszek suliban” elnevezésű akcióban városunkban is több részt vesznek, ezért volt olyan óra, amelyet a pedagógusok egy, vagy két diáknak tartották meg.

– Most jöttem ki a saját órámról egy pár perccel ezelőtt, ezen húsz diák lett volna hivatalos, influenza, egyebek miatt, eleve számítottam négy-öt hiányzóra, hát összesen ketten voltak jelen, ami azt jelenti, hogy ez egy kicsit másról is szól, mint a járványról – mondta el Czinder Péter igazgató.

Hozzátette: megértik a távolmaradók indokát, de a témában az iskola nem kíván állást foglalni. A szülők összesen három napot igazolhatnak le gyermekük számára, de aki ma távol maradt, a mai tanórai anyagot be kell pótolnia. Mivel azonban tanóra nem maradt el, a tanítási napot nem kell bepótolnia az iskoláknak.

Sipos Imre, köznevelésért felelős helyettes államtitkár kézjegyével ellátott levelet is kaptak az iskolák, amelyben az áll, hogy jelen esetben rendkívüli szünet elrendelésére vonatkozó körülmény nem áll fenn, tehát az órákat meg kell tartani, viszont a szülők a házirendben foglaltak szerint igazolhatják gyermekük távolmaradását.

Gyöngyösön is szép számmal akadnak olyan szülők, akik leigazolják a mai napjukat gyermekeiknek. Egy nézőnk, aki azt kérte, ne mutassuk az arcát, azonnal csatlakozott a mozgalomhoz.

– Egyetértek a pedagógusok követeléseivel, másrészt azért, mert magam is pedagógus vagyok több mint húsz éve, és látom, hogy a gyerekek terhelése milyen nagymértékben növekszik, és hogy mennyire mentálisan is igénybe veszi őket. Saját gyerekeimen is látom, meg hát a tanítványaimon is – sorolta.

Az egyik közösségi oldalon, több mint 34 ezer diák jelezte, hogy nem volt ma iskolába. Ezen az oldalon azt írják, hogy amíg nem változik az oktatási rendszer, további akciókat is hirdetnek. Ami már biztos, hogy március 15-én ismét demonstrációt tartanak az oktatásban részt vevők.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:13
Zeneiskolások előadása - Trió - Haydn: G-dúr trió - Rondo all ungherese
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Sport7 1. rész – sport magazin
10:02
Reklám
10:04
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Üzleti negyed - gazdasági magazin - ismétlés
11:11
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 3. – Isten tenyerén? - rajzfilm sorozat
18:15
Méhlegelők - filmetűd
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:04
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Itt vagyunk – Alkotunk és előadunk - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság