Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyermekvédelmi szakmai nap

Gyermekvédelmi szakmai nap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A legtöbb jelzés még mindig a közoktatási intézményekből érkezik és az igazolatlan hiányzások száma volt a legtöbb az elmúlt időszakban is. Többek között ez is kiderült azon a gyermekvédelmi szakmai tanácskozáson, amelyet a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ tartott. Az éves szakmai napon a városban működő gyermekvédelmi észlelő és jelzőrendszer tagjai vettek részt.

Csellengő gyerek, problémás család és beilleszkedési zavaros tanuló, csak néhány olyan probléma, azok közül, amelyekkel a gyöngyösi kistérségi humán szolgáltató központ munkatársai naponta találkoznak. Minden évben a család és a gyermekjóléti szolgálat szakmai napon tart tájékoztatót az elmúlt év tapasztalatairól, a gyermekvédelmi jelzőrendszer működéséről, illetve ezen a napon van lehetőség arra is, hogy interaktív módon a rendszer és Központ munkáját segítve ötletekkel, javaslatokkal álljanak elő mindazok, akik ebben a szakmában dolgoznak, vagy munkájukkal kapcsolódnak a gyermekvédelemhez.

Nyesőné Maksa Erika a Család és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője prezentációjában elmondta, tavaly 95 gyermeket vettek védelembe és 17 gyermeket gondoztak alapellátásban.

A szakmai tanácskozáson elhangzott, a legtöbb jelzés az iskolai hiányzások miatt érkezett, csaknem 300 esetben. De a védőnői szolgálat a pártfogó és a rendőrég is több alkalommal értesítette a szakembereket. A tanácskozáson a Központ éves feladatairól, működéséről és a tapasztalatokról is beszéltek a jelenlévők.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Ngorongoro kráter utolsó orrszarvúi - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Lisszabon
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Jázmin néptáncegyüttes gála
16:00
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
19:07
Reklám
19:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság