Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Arizóna program

Arizóna program

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Bevezették az Arizóna programot a Markazi Várvölgye Általános Iskolába. A program egy lehetséges konfliktuskezelő módszer, lényege hogy a tanórán zavartalanul tanulhassanak a gyerekek, a pedagógusok pedig a tanulók fegyelmezése helyett a tanításra koncentrálhassanak. A cél nem a büntetés, hanem a gyerekek negatív viselkedésének megváltoztatása.

Itt a markazi általános iskola ötödik osztályos történelemóráján csendben figyelnek a diákok. De nem mindig és nem minden osztályban van ez így. Jelenleg több, mint 130 tanuló jár az intézménybe, a program mindannyiuknak segíthet. Az Arizona módszer egy olyan konfliktuskezelő eljárás, amely mind a diákok, mind a tanárok hatékonyabb tanulását illetve tanítását hivatott biztosítani a tanórák alatt. Ennek a programnak a része ez az úgynevezett Arizona szoba is, ahová azok a tanulók kerülnek, akik magatartásukkal zavarják az óra menetét – mondja az igazgatóhelyettes.

A diák itt egy probléma feltáró lapot tölt majd ki, de kérhet segítséget is a pedagógustól, végiggondolhatja, átbeszélheti a történteket. Már az első kimenetelről a szülő is értesítést kap, a további alkalmakkor pedig már egyre több szakembert vonnak be.

A program lényege az egymás iránti tisztelet és az egyéni felelősségérzet kialakítása.


Tovább az archívumra