Kezdőlap » Hírek - Aktuális » HR konferencia

HR konferencia

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megyei HR konferenciát szervezett a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A nagyvállalatok HR-es munkatársainak szervezett program célja, hogy megoldást találjanak a megváltozott munkaerő-piaci trendekre, a szakemberhiányra, valamint az elvándorlásra. A szakemberek szerint a megyében javul a gazdasági helyzet, nem nehéz betöltetlen állást találni, viszont komoly szakember hiány van.

Ma már leginkább szakmai internetes portálokon találnak egymásra a munkavállalók és a munkáltatók. Ilyen és ehhez hasonló ötleteket kaphattak a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara HR konferenciáján. A programmal segítséget nyújtanak a nagyvállalatok HR munkatársai részére a megváltozott munkaerő-piaci trendekkel, és a szakemberhiánnyal kapcsolatban.

– Milyen legyen a kapcsolat a diákok, tanárok, iskola, vállalatok között, milyen ösztönzők működnek a gyakorlatban, nagyjából ez volt a mai napnak a lényege, tehát van munka, csak még kevés az ember – sorolta a felvetéseket Fülöp Gábor főtitkár.

A szakemberhiány megoldása a hozzáértők szerint az, hogy megfelelő szakképzést kapjanak a diákok, akik számára a vállalatok biztosítsanak gyakorlati lehetőséget, és ösztönözzék arra, hogy a megyében találjanak állást, és azt tartsák is meg. A kamara felmérése szerint többféle hiányszakmával találkozhatunk a megyében.

– Legnagyobb eséllyel ma a gépészszakmában lehet elhelyezkedni, lakatos, forgácsoló, cnc, sorolhatnám, ezen kívül persze vannak más szakmában is hiányok, villanyszerelő, vendéglátóipar, ha nem is hosszan, de sorolhatnám, de döntően a feldolgozóiparban van szükség képzett szakemberekre – részletezte Fülöp Gábor.

A szakemberek szerint fontos, hogy a cégek fiatal munkakezdőket is foglalkoztassanak, az y generáció ugyanis már könnyen eligazodik az internet világában és fejlett technológiához szokott.

– Pont az Y és a Z generáció tud abban segíteni nekünk, hogy ezekben az új keresési technikákban az ő kreativitásukkal, az online térben való nagyon-nagyon jó jelenlétükkel támogassanak bennünket. 2020-ra már 58 százalék lesz az új generáció jelenléte – mondta Csikós-Nagy Katalin, a HR Evolution Kft. ügyvezetője.

Az iparkamara felhívta a résztvevők figyelmét, hogy nem csak az a fontos, hogy jó szakemberek kerüljenek ki a felsőoktatásból, hanem az is, hogy a vállalatok jó munkakörülményeket, motivációt, és továbbképzési lehetőséget biztosítsanak a munkavállalók számára.


Az Aktuális napi hírei (2016-03-02 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A csütörtöki adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Mesemondó - Hókirálynő 3. rész
09:14
Zeneiskolások előadása - Ender Martin Dániel - Lohmann: Bajor polka
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:35
G25 – gazdasági magazin
10:02
Reklám
10:04
Sagittarius - Rejtett kincsek Magyarországon - dokumentumfilm
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:45
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
11:12
Reklám
11:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:33
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Hókirálynő 4. rész
18:12
Cimbaliband és Szalonna Bandája - Moldvai Kavalos
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nápolyi 1. rész
19:01
Reklám
19:03
Nápolyi 2. rész
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Nápolyi 3. rész
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság