Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az Év orvosa lehet

Az Év orvosa lehet

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gyöngyösi háziorvos neve is szerepel a 2015-ös Év orvosa pályázat közönségjelöltjeinek 105 fős listáján. Dr. Mangó Gabriella gyöngyösi háziorvost páciensei jelölték a díjra lelkiismeretes munkájának és emberségének köszönhetően. A szavazás még tart, megyénkben összesen 5 orvosra lehet szavazni.

Földre szállt angyal, egy orvos, aki családtagként tekint betegeire, az ország legjobb háziorvosa. Ezekkel a szavakkal illették páciensei dr. Mangó Gabriella háziorvost történeteikben, melyekkel a 2015-ös Év orvosa díjra jelölték. Az Astellas-közönségdíjra felterjesztett orvosokról beérkezett írásokban a páciensek mutatták be orvosukat.

– Többféle kategória van ebben a díjban, az egyik a közönségszavazásra való felterjesztés. Itt két beteg írt két nagyon szép történetet. Nagyon meghatódtam amikor elolvastam a történeteket, mert sokszor csak beesik hozzá a beteg és az orvos nem tudja, hogy mi történt előtte, milyen dolgokon mentek keresztül. Nagyon jól esett a betegeknek az ilyenfajta elismerése – mondta a doktornő.

A doktornő azt vallja, ahhoz, hogy egy betegség elmúljon, nem csak a testet, hanem a lelket is gyógyítani kell. Sokszor már az is sokat segít, ha valaki meghallgatja az embert. Dr. Mangó Gabriella páciensei pedig mindig számíthatnak háziorvosukra. Még hétvégén is.

– Nekem természetes az, hogy este 7-kor ránézek a laborokra. Vagy természetes az, hogyha valakivel tudom, hogy nincs rendben, akkor szombat vasárnap telefonon labort megkérdezve szólok neki, hogy szedje tovább a gyógyszerét – említette.

Családanya, lelkiismeretes háziorvos, természetgyógyász, 2015-ben egyesületet alapított és szabadidejében verseket ír. Ezek alapján az ember azt hihetné, hogy neki nem is 24 órából áll egy nap. Dr. Mangó Gabriella munkáját már több alkalommal is elismerték. 2014-ben megkapta a Richter Aranyanyu Különdíját, 2015-ben pedig Gyöngyös Város Egészségügyéért kitüntetést kapott. Ezek motiválják és erőt adnak neki a folytatáshoz.

Az Astellas-közönségdíjra jelölt orvosokra március 11-ig lehet szavazni az interneten.


Az Aktuális napi hírei (2016-03-02 )

Tovább az archívumra