Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Visszaköltözött a Rákóczi

Visszaköltözött a Rákóczi

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Visszaköltözött a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola régi helyére a felújított épületbe. Ma reggel ismét egy helyen ült padba a 16 osztály, közel 400 tanulója. A majdnem 2 évig tartó korszerűsítési munkák után, tanárok, diákok és szülők egyaránt nagyon várták ezt a napot.

A szakadó eső ellenére széles mosollyal, és nagy várakozással érkeztek iskolába ma reggel a Rákóczisok. A felújított régi épületet, a legtöbben most először láthatják. A hétvégén megtörtént a visszaköltözés, az osztálytermeket már otthonosabbá is tették, a tanárok és a szülők közösen csinosítgatták a termeket.

A kezdésre átjött Juhász Ferenc az iskolát fenntartó katolikus egyház gyöngyösi plébánosa is, hogy személyesen is köszöntse az iskolásokat. A tájékozódást az első napon még az iskolarádión keresztül is segítette az igazgató,

de voltak tanárok, akik az osztályokat körbe is vezették, hogy a gyerekek ismerkedjenek az épülettel.

A szülők is kíváncsian kukucskáltak be az első órára. Az új tornateremben boldogan rótták a köröket a felsősök, míg az új és világos balett termet az alsósok avathatták elsőként. A 140 éves épület felújítására nagy szükség volt, ezt már akkor tervezték mikor átvette az egyház- mondta Juhász Ferenc.

A mindennapos testnevelés bevezetése miatt is elengedhetetlen volt a fejlesztés. A több mint 520 millió Ft-os, pályázati forrásból megvalósuló beruházás során, többek között a kapacitásigényeknek megfelelően egy plusz tornateremmel is bővült az intézmény.

A melegítőkonyha és az étkező kialakítása is a fejlesztés része, ami hamarosan lehetővé teszi, hogy a diákok étkeztetése az intézményen belül történjen meg.


Tovább az archívumra