Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Sikeres élelmiszermentés

Sikeres élelmiszermentés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több száz rászoruló család jut élelmiszerhez hetente az Élelmiszerbank és a Humán Szolgáltató Központ segítségével. A két szervezet az egyik gyöngyösi hipermarkettől olyan élelmiszereket szerez be, amiket nem tudtak eladni, de a minőségük még jó. Ez tegnapi Fórum című műsorunkban hangzott el.

Több mint kétszáz szervezettel és több nagy áruházlánccal kötött már együttműködési megállapodást a Magyar Élelmiszerbank Egyesület azzal a céllal, hogy a boltok polcain megmaradt élelmiszereket begyűjtsék, és azokat rászorulókhoz juttassák el. Ezt a szervezet külső kapcsolatok igazgatója Sczígel Andrea mondta el a Fórumban.

– Elsődleges célunk az élelmiszerpazarlás csökkentése és ugyanehhez kapcsolódik ugyanilyen fontos, hogy a rászorulók támogatását tűztük ki célunkként. Itt ez nagyon fontos, hogy mi nem gyűjtenénk élelmiszerfelesleget, hogyha nem lennének rászorulók és nem támogatnánk rászorulókat, hogyha nem tudnánk ezt élelmiszerfeleslegből tenni – sorolta.

Ehhez az élelmiszermentéshez csatlakozott Gyöngyösön a Humán Szolgáltató Központ is, amely több száz családon tud segíteni így élelmiszerosztással. Az akció kezdete óta, 14 hét alatt több mint nyolcezerszer keresték fel a rászorulókat.

– Elsődleges célcsoport a lakhatási krízisben lévő emberek, itt a tél is rásegített erre, tehát hajléktalan személyek, családok, gyermekek átmeneti otthona. Ez körülbelül naponta 100-110 főt tesz ki, a másodlagos célcsoport, de velük egy szinten kezelendő pedig az idős, beteg emberek a városban – részletezte Maka Piroska, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ vezetője.

A kistérségi társulás vezetője Hiesz György elmondta, hogy erre nem kellett forrást elkülöníteniük, de ha kellene, akkor is megtennék, mert a rászorulókon tudnak segíteni és ez a támogatás valóban célba is ér.

– Visszaadja a hitet abban, hogy egy jó nemes cél jó közreműködőkkel célba érhet, hiszen naponta látjuk az ellenkezőjét. Jönnek, házalnak, adományokat gyűjtenek, és sok esetben látjuk, hogy nem éri el a célját. Egy-egy alapítvány magának dolgozik, felhasználja a pénz nagy részét – fogalmazott.

A programban Gyöngyösön a Tesco adományozza élelmiszert, az adományok kiszállításában pedig a BBraun segíti a Kistérségi Humán Szolgáltató Központot.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Magyarok a Barcáért - dokumentumfilm
15:55
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:15
Reklám
16:18
Csörgő-lyuk - természetfilm
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa - vallási műsor
18:13
Aktív kikapcsolódás a Mátrában - kisfilm
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság