Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Színek kölcsönhatása

Színek kölcsönhatása

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Színek kölcsönhatása – ez volt a témája, annak a 2 fordulós rajzversenynek, melyet a Felsővárosi Általános Iskolában rendeztek meg, a Gyöngyösi Tankerület 10 intézményének felső tagozatos diákjai számára. Az eredményhirdetésen minden tanulót, az alkotáshoz szükséges eszközökkel jutalmaztak.

Szabadon választható és kötött témában kellett idén is alkotásokat készíteniük azoknak a felső tagozatos gyerekeknek, akik részt vettek a már hagyományosnak számító rajzversenyen a Felsővárosi Általános Iskolában.

A szervezők szerint évről-évre egyre több a jelentkező, ezúttal közel 100 gyermek élt a lehetőséggel.

– Kettőfordulós minden évben, egy beadandó feladattal kell készülniük, amikor idejönnek, akkor kell leadniuk, illetve itt a helyszínen is kell rajzolniuk, és idén a téma a szín volt, a színek kölcsönhatása, bármi, amit a színekről gondol a tanuló. Főleg ez a beadandó munkákon jelenhetett meg, hiszen ott szabadjára volt engedve a fantáziájuk – mondta Fehér Éva rajztanár.

Az ötödik osztályos Krisztina minden évben részt vesz ezen a megmérettetésen. Idén 3 rajzzal készült és a színpaletta legtöbb árnyalatát felhasználta.

– Kéket használtam, meg szürkét, mert ilyen csendéletet kellett lerajzolni, amit hozni kellett rajzot, abban meg mindenféle színeket bele kellett rakni, és az meg egy erdő lett és egy madár, ami teljesen színes – sorolta.

„Csak győztesek vannak, vesztes nincs!” – ennek a mottónak a jegyében zajlott az eredményhirdetés, ahol minden tanulót jutalmaztak vízfestékkel, színes ceruzával és egy oklevéllel.

Tervek szerint jövőre már az új épületszárnyban rendezik meg ezt a versenyt – hangsúlyozta Fehér Éva, rajztanár.


Tovább az archívumra