Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Adomány a kórháznak

Adomány a kórháznak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Három élettani funkciót, a vér oxigéntelítettségét, vérnyomást és pulzust is mér, azaz új műszer, melyet a Focival a gyógyulásért elnevezésű jótékonysági teremlabdarúgó- tornán összegyűlt adomány egy részéből vásárolt a gyöngyösi kórház.

Még a tavaly decemberben, a Gyöngyösi Városi Sportcsarnokban megrendezett jótékonysági eseményen több mint 1,3 millió forint folyt be, melyet a szervezők a súlyosan beteg gyermekek gyógykezelésére, és az őket kezelő intézmények számára ajánlottak fel. A Bugát Pál Kórház gyermekosztálya az összegből 500 ezer Ft-ot kapott, ebből vásárolták a speciális műszert.

Az 1 napos Eszter életfunkcióit vizsgálják a csecsemőosztályon. Az újszülöttek 4 végtagú vérnyomását, szívműködését, véroxigén telítettségét, testhőmérsékletét tudja egyidőben mérni az a speciális műszer, amit az adományból vásároltak, és a napokban üzemeltek be a gyöngyösi kórházban.

A szakember azt mondja, ez a komplex vizsgálat az orvos kongresszusokon is fontos téma.

Ezeket a vizsgálatokat már 10 éve végzik a gyöngyösi kórházban, így a régit váltotta ez a sokkal gyorsabb és korszerűbb műszer, ami a gyermekosztályon kisdedek monitorozására is alkalmas.


Tovább az archívumra