Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tűz a toronyházban

Tűz a toronyházban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kiégett ma délelőtt egy tűzhelyen felejtett lábas a toronyházban. A füst az ajtón keresztül ömlött a folyosóra, amikor a katasztrófavédelem szakembereit értesítették. A tűzoltók hármas kiemelt riasztási fokozatú készültséggel vonultak a helyszínre, a bezárt ajtót betörték, mert a lakó nem tartózkodott otthon. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár nem jelentős.

Ma délelőtt a megyei műveleti irányítási ügyelet hármas riasztási fokozatú készültséggel vonult Gyöngyösre a toronyházhoz. Egy beérkező hívás szerint az egyik lakásból ömlött a füst a lépcsőházba. A gyöngyösi alakulat perceken belül a helyszínre érkezett, a zárt ajtót betörték, majd a tűzhelyen hagyott edényt kivitték a lakásból.

Közben a lakó is hazaért, aki elmondása szerint csak egy rövid időre ment el otthonról, csak néhány percig hagyta az edényt a tűzhelyen.

Azonban a hármas fokozatú riasztás miatt Hatvanból és Jászberényből is elindultak a tűzoltók, de a műveletirányítási ügyelet a gyöngyösiek felderítése után visszaminősítette ezt egyes kiemeltre, így visszafordították őket.

A tűzoltók itt már elhagyják a helyszínt, átvizsgálták a szomszédos lakásokat és a többi emeletet is ellenőrizték. A toronyházban egyébként évente több alkalommal is tartanak katasztrófavédelmi gyakorlatot a szakemberek, hisz az épület tűzvédelem szempontból magasabb kockázatot jelent.


Tovább az archívumra