Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megújul a Zsellérköz

Megújul a Zsellérköz

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megkezdődött a Zsellérköz felújítása. 110 millió forintból kiépítik a szennyvízelvezető csatornát, a gázt, az ivóvíz hálózatot is. Utolsó fázisként az utakat is rendbe teszik, ezek új díszburkolatot kapnak, illetve egy parkoló kiépítését is tervezik a környékre. A munkálatokat várhatóan augusztus végéig befejezik a szakemberek.

Most kezdődött el Gyöngyösön a zsellérközök felújítása, amire az itt élők több évtizede vártak. Hosszú évek előkészítő munkája előzte ezt meg– mondja Molnár József beruházási főelőadó. Már a tavalyi költségvetésben is szerepelt ennek a városrésznek a közművesítése illetve az útfelújítása. Több műszaki probléma után, az idén már el tudták kezdeni a munkálatokat.

– Tűz utca, Csobánka utca, Vezekényi utca, Dózsa György utca közötti szakaszon dolgoznak. Megkezdődött a szennyvízcsatorna építés, ugyanis ez van a legmélyebben, utána jön az ivóvíz, gáz kiépítése és legutoljára jön a csapadékvíz elvezetése az útépítéssel, ami díszburkolatot fog kapni – részletezte Molnár József beruházási Főelőadó.

Az előkészületek során felmerült az igény az itt élőktől, hogy a gáz bevezetését is oldják meg. Ez nem önkormányzati feladat, de a képviselő-testület megszavazta és támogatta a lakosok kérését.

– Javasoltam, ha már ilyen jellegű munkálatokat végeznek akkor a gázbekötésére is adjunk lehetőséget az itt élőknek és ezt a képviselő-testület, mintegy 12 millió forinttal támogatta, tehát a gáz rákötését a házig – fogalmazott Kévés Tamás önkormányzati képviselő, alpolgármester.

Azt hogy ezt később vissza kell–e fizetni, vagy az önkormányzat ezt az összeget teljesen magára vállalja, még megegyezés kérdése lesz – teszi hozzá a képviselő. Mintegy 30 családi házat érint ez a terület, a szakemberek kérik a lakosság türelmét, hisz az állandó munkagépek zaja, a feltúrt terület és a szűk utcákban való közlekedés is különösen nehézkes most.


Tovább az archívumra