Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szigorúbb lakásrendelet

Szigorúbb lakásrendelet

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Sok panasz érkezett az önkormányzathoz, ezért szigorították a lakásrendeletet márciustól. Az új szabályozás értelmében, ezen túl mezőgazdasági haszonállatot, és nagytestű kutyát nem tarthatnak a bérlők önkormányzati bérlakásokban, és szigorították a közösségi együttélés szabályozását is. Aki nem tartja be az érvényes szabályokat, felmondják a szerződését, és öt évig biztosan nem kaphat bérlakást.

Önkormányzati bérlakás a Püspöki úton. Mint a városi tulajdonú ingatlanok nagy részén, ezen is volna mit felújítani, mondja Besze Andrea a lakásügyi bizottság elnöke. Aki munkájával növeli a ház értékét, az le is lakhatja a felújítás összegét, de kevesen döntenek így. Hogy minél inkább megőrizzék az ingatlanok állapotát, szigorították a lakásrendeletet.

– A lakókkal szemben tanúsított botrányos, tűrhetetlen, mások nyugalmát zavaró magatartás, illetve a bérlemények rongálása, nem rendeltetésszerű használata bizony a bérleti szerződés felmondását fogja maga után vonni. Erre azért volt szükségünk, mert nagyon sok jelentés, aláírásgyűjtés, panasz érkezett az önkormányzathoz, a bizottságunkhoz – mondta Besze Andrea, az Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottság elnöke.

Főként a bérlők viselkedése és életvitele miatt érkezett be panasz, de az üzemeltető is jelezte, hogy a bérleményeket nem rendeltetésszerűen használják, ebből adódóan az ingatlanok állapota folyamatosan romlik. Az új lakásrendelet az állattartást is szigorúbban szabályozza.

– Ez azt jelenti, hogy önkormányzati bérlemények területén például nem lehet tartani mezőgazdasági haszonállatot, ilyen ugye például a ló, a sertés, stb. Társasházak esetén pedig a vakvezető, illetve a mozgáskorlátozottakat segítő ebek kivételével nem lehet majd tartani nagytestű kutyákat – fűzte hozzá az elnök.

A szigorítást a bizottság komolyan veszi, így aki a szabályokat nem tartja be, a bérleti szerződését felmondják, és öt évig biztosan nem kaphat önkormányzati bérlakást.

A bizottság munkáját ezen túl egy úgynevezett bérlakás nyilvántartó rendszer is segíteni fogja, amely olyan adatokat fog tartalmazni, amely rávilágít a bérleménnyel és a bérlőkkel kapcsolatos problémákra.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:53
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
10:05
Reklám
10:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
10:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Pinocchio 1. rész
18:13
Vidróczki gála 2019 - Szűcsi Gömbőc - Magyarbődi táncok
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:06
Reklám
19:09
Kápolnapuszta - Bivalyrezervátum - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Azerbajdzsán
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság