Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nem minden hulladék szemét

Nem minden hulladék szemét

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hulladékból készült műalkotások, vetélkedő, és koncert. Jó élményekkel, fontos információkkal és értékes nyereményekkel gazdagodtak az iskolások ma délelőtt a „nem minden hulladék szemét” elnevezésű pályázat keretében megvalósult programokon. A pályázat célja, hogy a gyerekek megismerkedjenek a környezettudatos életmóddal, és megtanulják szelektíven gyűjteni a szemetet.

Repülő, házikó, zenélő dohányzóasztal. A szakmai zsűri is meglepődött azon, mi minden építhető hulladékból. A „nem minden hulladék szemét” elnevezésű nyertes pályázat keretében tíz iskolás csapat készített pályaművet és indult el egy vetélkedőn, amelyen a hulladékgazdálkodással, és szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos tudásukra volt szükség.

– Egy három millió forintos összegű pályázatot nyert el önkormányzatunk, amelynek az igazi célja az, hogy a környezettudatos életmódra nevelés, illetőleg a szelektív hulladékgyűjtés kapcsán keletkezett hulladékoknak milyen kreatív ötletekkel történő megvalósítása lehetséges – mondta el dr. Tatár László alpolgármester.

A pályázat keretében a gyöngyösi lakosok számára szórólapokon mutatta be az önkormányzat a szelektív hulladékgyűjtés szabályait, a mostani játékkal viszont szerették volna a szülők figyelmét felhívni arra, hogy a környezettudatosság megismerését már gyermekkorban el kell kezdeni.

– Bemutatjuk nekik, hogy milyen színes valójában a világunk, és hogy mennyire fontos értékeket rejt, és mennyire kell ezekre az értékekre vigyázni – részletezte Farkas Melinda művelődésszervező.

Összesen 10 csoport indult a vetélkedőn, négy kategóriában. A fecske úti ovisok felkészültek a játékra, sokan már otthon is szelektíven gyűjtik a hulladékot, és azt is tudják, milyen következményei lehetnek annak, ha mindenki eldobálja a szemetét.

A játéknak komoly tétje volt, a részt vevő csapatok egyenként 100 ezer forint értékű utalványt vehettek át. Az óvodás korcsoportból a Fecske Úti Tagóvoda szerezte meg az első helyet, az alsósok és felsősök közül az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola bizonyult a legjobbnak, a középiskolások versenyét pedig a Vak Bottyán János Középiskola diákjai nyerték. A megmérettetés után az Alma együttes koncertjén szórakozhattak a tanulók.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Mesemondó - Pinocchio 1. rész
09:13
Vidróczki gála 2019 - Szűcsi Gömbőc - Magyarbődi táncok
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:06
Reklám
10:09
Kápolnapuszta - Bivalyrezervátum - dokumentumfilm
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Azerbajdzsán
11:11
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Pinocchio 2. rész
18:13
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Kalocsai mars és friss részlet
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fogadóóra 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:05
Fogadóóra 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
19:59
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság