Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nem minden hulladék szemét

Nem minden hulladék szemét

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hulladékból készült műalkotások, vetélkedő, és koncert. Jó élményekkel, fontos információkkal és értékes nyereményekkel gazdagodtak az iskolások ma délelőtt a „nem minden hulladék szemét” elnevezésű pályázat keretében megvalósult programokon. A pályázat célja, hogy a gyerekek megismerkedjenek a környezettudatos életmóddal, és megtanulják szelektíven gyűjteni a szemetet.

Repülő, házikó, zenélő dohányzóasztal. A szakmai zsűri is meglepődött azon, mi minden építhető hulladékból. A „nem minden hulladék szemét” elnevezésű nyertes pályázat keretében tíz iskolás csapat készített pályaművet és indult el egy vetélkedőn, amelyen a hulladékgazdálkodással, és szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos tudásukra volt szükség.

– Egy három millió forintos összegű pályázatot nyert el önkormányzatunk, amelynek az igazi célja az, hogy a környezettudatos életmódra nevelés, illetőleg a szelektív hulladékgyűjtés kapcsán keletkezett hulladékoknak milyen kreatív ötletekkel történő megvalósítása lehetséges – mondta el dr. Tatár László alpolgármester.

A pályázat keretében a gyöngyösi lakosok számára szórólapokon mutatta be az önkormányzat a szelektív hulladékgyűjtés szabályait, a mostani játékkal viszont szerették volna a szülők figyelmét felhívni arra, hogy a környezettudatosság megismerését már gyermekkorban el kell kezdeni.

– Bemutatjuk nekik, hogy milyen színes valójában a világunk, és hogy mennyire fontos értékeket rejt, és mennyire kell ezekre az értékekre vigyázni – részletezte Farkas Melinda művelődésszervező.

Összesen 10 csoport indult a vetélkedőn, négy kategóriában. A fecske úti ovisok felkészültek a játékra, sokan már otthon is szelektíven gyűjtik a hulladékot, és azt is tudják, milyen következményei lehetnek annak, ha mindenki eldobálja a szemetét.

A játéknak komoly tétje volt, a részt vevő csapatok egyenként 100 ezer forint értékű utalványt vehettek át. Az óvodás korcsoportból a Fecske Úti Tagóvoda szerezte meg az első helyet, az alsósok és felsősök közül az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola bizonyult a legjobbnak, a középiskolások versenyét pedig a Vak Bottyán János Középiskola diákjai nyerték. A megmérettetés után az Alma együttes koncertjén szórakozhattak a tanulók.


Tovább az archívumra