Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ételadomány húsvétra

Ételadomány húsvétra

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több száz kilogramm tartós élelmiszert gyűjtött össze a Szent Erzsébet Karitászcsoport húsvéti adománygyűjtésén. Az országos jótékonysági megmozdulás híre nem csak a rendszeresen templomba járókhoz jutott el. Sokan segítettek olyanok is, akik nem élnek hitéletet.

272 kg liszt, 227 kg tészta, 129 kg cukor. Több 100 kg tartós élelmiszer gyűlt össze a gyöngyösi Alsóvárosi Ferences Plébánia karitászcsoportjának jótékonysági adománygyűjtésén.

– A Püspöki kar által kiadott levélre március 6-tól 13-ig gyűjtöttük a tartós élelmiszereket. De meg kell említenem, hogy nem csak a templomba járó hívek, hanem nagyon sokan ilyenkor bejönnek, és az adományokkal ellátnak bennünket, amiből mi most tudunk csomagolni és tovább adni a rászorulóknak – mondta Prokai Istvánné, a csoport vezetője.

A karitász csoport vezetője elmondta, országos adománygyűjtő akciót csak ilyenkor húsvét előtt szerveznek, de az év más napjain is igyekeznek segíteni a rászorulóknak. És a tapasztalatok szerint akadnak bőven, olyanok, akiknek ez a pár csomag tartós élelmiszer is nagy segítséget jelent.

– Mind a kettő van a látóterünkben, nagycsaládos és egyedülálló is és nyilván ennek megfelelően állítjuk össze a csomagokat. Az a bajunk még, és ezt akár felhívásként is elmondanám, hogy nagyon sok a szerény ember, aki rászoruló lenne, de nem keres meg bennünket, úgyhogy bátorítok mindenkit, hogy aki úgy gondolja, hogy rászoruló és ezt kellőképpen tudja igazolni, akkor tudunk neki adni – részletezte.

Az adománygyűjtés szervezői kiemelték, idén minden eddiginél nagyobb volt az adakozási kedv. Az elmúlt években megszokottól jóval több tartós élelmiszer érkezett, így több rászorulónak tudtak segíteni.


Tovább az archívumra