Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nem csúfoskodik tovább

Nem csúfoskodik tovább

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A nyár közepére megújul a Fő tér egyik emblematikus üzlethelyisége. A korábban húsboltként is működő üzletben már kicserélték a bejárati ajtót és ablakokat, de a felújítás során belül is korszerűsítik a közel száz négyzetméteres helyiséget. A tulajdonos az üzleti lehetőségek felmérése után dönt arról, hogy mire hasznosítja a későbbiekben az üzletet.

Sokáig húsboltként üzemelt a Fő tér forgalmas üzlethelyisége, ám jó ideje nem működik benne semmi. A tulajdonos újra hasznosítani szeretné a helyiséget ezért most teljesen felújítja azt. A bejáratot és az ablakokat már kicserélték, a többi munka bent zajlik.

– Belül több munka van elvégezve, mint, ami kint látszik, csak nem olyan látványos. Teljesen le lett szedve szerkezeti állapotig minden. Vakolat, beton, aljzatbeton, fűtés, gépészet, minden egyéb ki van belőle szedve és folyamatban van ezeknek a felújítása. Vakolat rendben van, villanyvezetékek előkészített állapotban vannak – mondta Varga Jenő.

A kíváncsiskodóknak még várniuk kell arra, hogy megtudják mi lesz majd az üzletben. A tulajdonos azt mondja, csak a felújítás befejezése után dönt arról, hogy hogyan hasznosítja majd az egyelőre még csak félkész helyiséget.

– Valamikor a nyár derekán készen leszünk. Hogy funkcióval mikor lesz megtöltve, azt mikor találjuk el, hogy a helyzethez, a forgalomhoz, a környezethez illő funkciója meglegyen, ami ráadásul gazdaságosan összetett tevékenység, ez egy kicsit nehezebb kérdés, vagy legalábbis hosszabb – tette hozzá a tulajdonos.

Az biztos, hogy az állványok és a fahulladék helyén sokan látnának szívesen valamilyen vendéglátó helyiséget.

A felújítást hátráltatta, hogy a műemlékvédelemmel is egyeztetnie kellett a tulajdonosnak. A hivatal már elfogadta, a gyöngyösiek pedig minden bizonnyal megszokják, hogy az eddigi barna helyett ezentúl zöld kirakatot látnak az egykori húsbolt helyén.


Tovább az archívumra