Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Húsvét az állatkertben

Húsvét az állatkertben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kisállat-simogató, látványetetés, ismeretterjesztő előadások és hamisítatlan tavaszi kikapcsolódás várta idén a húsvétolókat/érdeklődőket a Gyöngyösi Állatkertben. A tojáskereső versenyben a legügyesebb gyerek 195-ből 36 elrejtett tojást talált meg.

A Gyöngyösi Állatkertbe ezen a hétvégén is nagyon sokan érkeztek. Bence például nagymamájával választotta a húsvéti állatkert-látogatást, hogy megsimogathassák a nyulakat, kiskecskéket, vagy épp a kengurut.

Húsvét alkalmából hamisítatlan családi programokkal várták a gyöngyösi állatkert gondozói és dolgozói az érdeklődőket. A nyulak, a kecskék és a nyest-simogatás lehetősége pedig vonzotta is kisgyerekes családokat.

A legtöbb növényevő állat annyira hozzászokott már az emberek jelenlétéhez, hogy már egyáltalán nem félnek. A szurikáták egyenesen a kameránknak pózoltak, és egyikük fel is kapaszkodott rá.

Új elemmel is bővült az állatkert programkínálata: aki igazán bátornak érezte magát, kipróbálhatta milyen bedugni a kezét olyan dobozokba, amikben nem tudja mi is lapul pontosan. De az egyik leglátványosabb attrakció ez alkalommal is a felnőtt oroszlánok etetése volt. Elhullott báránykákat kaptak, amit aztán jóízűen ropogtattak.


Tovább az archívumra