Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új gépeket kaptak

Új gépeket kaptak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Uniós forrásból, mintegy 12,5 millió forintból vásárolt számítógépes eszközöket országos szinten a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. A Gyöngyösi Tankerület mind a 22 oktatási intézménye kapott számítógépeket és monitorokat. Ezekhez minden iskolának biztosítania kell internet-hozzáférést, és egyes programok telepítését, ezt májusig ellenőrizni is fogják. A programban 3-5 éves gépeket cserélhettek le az intézmények.

Kisméretű gépházak, monitorok, billentyűzet. Ezeket a képeket még februárban készítettük, amikor megérkeztek a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ által biztosított eszközök a Felsővárosi Általános Iskolába. A KLIK egy uniós pályázat keretében a gyöngyösi tankerületbe többek között 495 számítógépet, 254 monitort, és intézményenként egy szervergépet szerzett be.

– A gyöngyösi intézmények is igen szép számban részesültek a beszerzésből, összesen 193 számítógép érkezett ebbe a hét intézménybe, 98 monitor, 7 szerver és switch pedig 9 darab érkezett – sorolta Tóth Zoltánné tankerületi igazgató.

Itt pedig már azt láthatjuk, ahogyan tanulnak és dolgoznak a diákok az új gépeken. A kisméretű gépház könnyebb, halkabb és gyorsabb korábbi társainál. Itt, a Felsővárosi Általános Iskolában a régi, de működő eszközöket továbbra is használják majd.

– A könyvtárba fogjuk elhelyezni egy részüket és több gépet tantermekben. Főleg olyan tanterembe, ahol délutáni tanulás folyik, hogy a gyerekek a házi feladatok megoldásánál tudják használni az internetet – mondta Horváth Zoltánné, a Felsővárosi Általános Iskola igazgatója.

Ebbe az iskolába 40 darab számítógép,21 monitor és egy szervergép érkezett. Időszerű volt az eszközök cseréje, hiszen a régi gépek működése a sok használat miatt gyorsan lassult. Két számítógépes teremben kaptak helyet az új eszközök, így már minden informatika órán használhatják ezeket a diákok.


Tovább az archívumra