Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Újabb térfigyelő kamerák

Újabb térfigyelő kamerák

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A város egyes területein rendszeresen felhalmozódó szemét miatt újabb térfigyelő kamerákat helyezhetnek el- ezt Hiesz György polgármester mondta el Fórum című műsorunkban, ahol szó volt még arról, hogy változások történtek a terület alapú támogatások igénybevételénél és arról is, hogy a jövőben a gazdák társulva is licitálhatnak az állami termőföldekre.

A város egyes részein rendszeresen felgyülemlik a szemét, ami az önkormányzatra is nagy anyagi terhet ró, ezért térfigyelő kamerákat helyeznének el a kérdéses területeken. Ez Fórum című műsorunkban hangzott el.

– Tervezünk egy másik kamerarendszert is. Épp mai vezetőértekezleten adtam ki kollégáknak, hogy gyorsan mérjék fel, hány helyre tudunk olyan kamerát kihelyezni, ahol ilyen előfordulások vannak. Éjjel-nappal látó kamerákat, mert egyszerűen milliókba mérhető az, amit nekünk fel kell számolni – mondta a polgármester.

Keresztes Sándor falugazdász arról számolt be műsorunkban, hogy szigorúbb szabályok vonatkoznak a területalapú támogatások igénylésére. A gyümölcstermelőket ez nem érinti, de a szántóval rendelkező gazdáknak ezentúl termőföldjük 5 százalékát pihentetni kell, vagy ökológiai másodvetést kell alkalmazni.

– Ez az idén még szigorúbban fogják venni. Például az ökológiai másodvetésnél csak fémzárolt vetőmagot használhatnak. Ezt már tudjuk. Igazából, hogy a tavalyihoz viszonyítottan az idei évre milyen változások fognak bekövetkezni, ezt majd csütörtökön tudjuk meg – fogalmazott.

Székely Zoltán úgy vélekedik az állami termőföldek értékesítéséről, hogy megyénkben magasan szabták meg az árakat, így sokan nem bírtak, vagy akartak licitálni. Az agrárkamara heves megyei elnöke szerint szerencsés lenne, ha a gazdák társulva is részt vehetnének az árveréseken.

– Volt arról szó, a legelején, hogy gazdák társulva is licitálhatnak majd az ilyen nagy területű helyrajzi számokra. Ez is most realizálódott úgy tudom az utolsó napokban már, vagy majd a következő traktusnál ez így lesz, ami egyébként helyes lenne, és ha négy-öt gazda összeáll, akkor bátrabban vásárolhat termőföldet és nem adósodik el – vélekedett.

Székely Zoltán hozzátette, hogy sok termőföldet bérleti joggal terhelve tudtak megvásárolni az új tulajdonosok, a földbérlet árait pedig a kormány ezentúl törvényben szabályozza.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:13
Zeneiskolások előadása - Trió - Haydn: G-dúr trió - Rondo all ungherese
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Sport7 1. rész – sport magazin
10:02
Reklám
10:04
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Üzleti negyed - gazdasági magazin - ismétlés
11:11
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 3. – Isten tenyerén? - rajzfilm sorozat
18:15
Méhlegelők - filmetűd
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:04
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Itt vagyunk – Alkotunk és előadunk - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság