Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Újabb térfigyelő kamerák

Újabb térfigyelő kamerák

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A város egyes területein rendszeresen felhalmozódó szemét miatt újabb térfigyelő kamerákat helyezhetnek el- ezt Hiesz György polgármester mondta el Fórum című műsorunkban, ahol szó volt még arról, hogy változások történtek a terület alapú támogatások igénybevételénél és arról is, hogy a jövőben a gazdák társulva is licitálhatnak az állami termőföldekre.

A város egyes részein rendszeresen felgyülemlik a szemét, ami az önkormányzatra is nagy anyagi terhet ró, ezért térfigyelő kamerákat helyeznének el a kérdéses területeken. Ez Fórum című műsorunkban hangzott el.

– Tervezünk egy másik kamerarendszert is. Épp mai vezetőértekezleten adtam ki kollégáknak, hogy gyorsan mérjék fel, hány helyre tudunk olyan kamerát kihelyezni, ahol ilyen előfordulások vannak. Éjjel-nappal látó kamerákat, mert egyszerűen milliókba mérhető az, amit nekünk fel kell számolni – mondta a polgármester.

Keresztes Sándor falugazdász arról számolt be műsorunkban, hogy szigorúbb szabályok vonatkoznak a területalapú támogatások igénylésére. A gyümölcstermelőket ez nem érinti, de a szántóval rendelkező gazdáknak ezentúl termőföldjük 5 százalékát pihentetni kell, vagy ökológiai másodvetést kell alkalmazni.

– Ez az idén még szigorúbban fogják venni. Például az ökológiai másodvetésnél csak fémzárolt vetőmagot használhatnak. Ezt már tudjuk. Igazából, hogy a tavalyihoz viszonyítottan az idei évre milyen változások fognak bekövetkezni, ezt majd csütörtökön tudjuk meg – fogalmazott.

Székely Zoltán úgy vélekedik az állami termőföldek értékesítéséről, hogy megyénkben magasan szabták meg az árakat, így sokan nem bírtak, vagy akartak licitálni. Az agrárkamara heves megyei elnöke szerint szerencsés lenne, ha a gazdák társulva is részt vehetnének az árveréseken.

– Volt arról szó, a legelején, hogy gazdák társulva is licitálhatnak majd az ilyen nagy területű helyrajzi számokra. Ez is most realizálódott úgy tudom az utolsó napokban már, vagy majd a következő traktusnál ez így lesz, ami egyébként helyes lenne, és ha négy-öt gazda összeáll, akkor bátrabban vásárolhat termőföldet és nem adósodik el – vélekedett.

Székely Zoltán hozzátette, hogy sok termőföldet bérleti joggal terhelve tudtak megvásárolni az új tulajdonosok, a földbérlet árait pedig a kormány ezentúl törvényben szabályozza.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Ngorongoro kráter utolsó orrszarvúi - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Lisszabon
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Jázmin néptáncegyüttes gála
16:00
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
19:07
Reklám
19:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság