Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Irtják a cserjéket

Irtják a cserjéket

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Balesetmegelőzési okokból, cserjeirtást végeznek Gyöngyösön, a Magyar Közút Gyöngyösi Üzemmérnökségének szakemberei, a Damjanich János úton. A munkálatok idejére az érintett szakaszon forgalomkorlátozást vezettek be, és várhatóan a héten be is fejezik az útra belógó növények eltávolítását. Április végén pedig megkezdődnek a kátyúzások is.

40-es tábla a Damjanich úton – ennyivel lehet haladni néhány napig, mivel a Magyar Közút Gyöngyösi Üzemmérnökségének szakemberei az út két oldalán a bokrokat, növényzetet kivágták.

Ezen a szakaszon nagyon sok teherautó és kamion közlekedik, ezért is volt már esedékes az irtás, ugyanis balesetveszélyessé vált – hangsúlyozta Rapcsák Róbert, a Magyar Közút Zrt. üzemeltetési és fenntartási osztályvezetője.

– A kollégáink az országos közúthálózat mellett a forgalombiztonságra veszélyes növényzet kivágását végezték ezen a 100 méteres útszakaszon, várhatóan ezek a munkák április 8-án fognak befejeződni – mondja.

A növényzetgondozási munkák ütemezetten történnek.

– Elsősorban ugye a forgalombiztonságra veszélyes növényzet eltávolítása folyik, akkor a csomópontokban az űrszelvények biztosítása, a rálátási háromszögek biztosítása, illetőleg ugye a külterületi szakaszokon a folyamatosan növő és belógó növényzetnek az eltávolítása, cserjék eltávolítása az, padkákból, hogy ezeket a földmunkákat is el tudjuk végezni – részletezte a szakember.

A szakember a témához kapcsolódóan hozzátette: kátyúzási munkálatok is várhatóak az érintett útszakaszon, amelyet várhatóan április végén kezdenek majd el.


Tovább az archívumra