Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szakmai verseny

Szakmai verseny

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Országos szakmai versenynek ad otthont a Mátra Erdészeti Szakképző Iskola. A végzős erdész diákoknak 3 nap alatt számos erdészeti feladatban kell jól teljesíteniük ahhoz, hogy elnyerjék a szakma kiváló tanulója díjat.

Elméleti és gyakorlati versenyeken is megmérethetik magukat azok a 11. osztályos diákok, akik részt vesznek a Mátra Erdészeti Szakképző Iskolában megrendezett szakma kiváló tanulója erdészeti versenyen.

– Azokat a gyerekeket válogatták ki az iskolák, kik az adott szakmára való felkészülésben az elmúlt években a legjobban teljesítettek. Óriási lehetőség ez a gyerekeknek, mert hogyha megfelelő eredményt érnek el a versenyen, akkor mentesülnek a szakmai vizsga alól – sorolta Karnis Pálné igazgató.

A versenyre kíváncsiak voltak a szakmabeliek is. Dobre-Kecsmár Csaba, az Egererdő Zrt. általános vezérigazgató helyettese a zsűrizésben is részt vett. A szakember szerint az ehhez hasonló rendezvények lehetőséget biztosítanak arra, hogy képet kapjanak az utánpótlás felkészültségéről.

– Az iskolapadban amit el lehet sajátítani, azt elsajátítják, aztán természetesen kint a gyakorlatban. Hiszen itt egy természeti közegben végzett munkáról beszélünk, itt nagyon sok olyan szempont van, amit az iskolapadban nem lehet elsajátítani, hiszen a természeti környezet állandóan változik – vélekedett.

Oláh Vivien volt a verseny egyetlen női résztvevője. A jövőjét az erdészetben képzeli el, ezért megpróbálta a maximumot kihozni magából a versenyen is.

– Szeretem a természetet, szeretek erdőben lenni. Nekem úgy jobban tetszik ez a szakma, mint bármi más. A versenyen meg hát… úgy gondoltam, hogy megmérettetem magam a fiúk közt – mondta.

Az ásotthalmi, a somogyzsitvai, a hajdúböszörményi és a mátrafüredi csoport tagjai pénteken a szóbeli feladatsorral zárják a 3 napos szakmai megmérettetést.


Tovább az archívumra