Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyert Mátrafüred

Nyert Mátrafüred

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kihirdették az országos szakma kiváló tanulója erdészeti verseny legjobbjait a Mátra Erdészeti Szakképző Iskolában. A három napos verseny során szakmai gyakorlati és elméleti feladatokat is meg kellett oldaniuk a 11. osztályos versenyzőknek. Szinte kivétel nélkül díjazták az indulókat, a legtöbb díjat a versenynek otthont adó intézmény diákja vehette át, így pedig mentesült a szakmai vizsga alól is.

– Ha magas a színvonal egy tanulmányi versenyen, akkor úgy tartjuk, hogy magas a színvonal az iskolákban is, és a magas színvonalú oktatás magas színvonalú szakembereket képez – a Földművelésügyi Minisztérium főosztályvezetője értékelte a Mátra Erdészeti Szakképző Iskolában megrendezett országos szakmai kiváló tanulója versenyt. A megmérettetésre összesen 20, 11. osztályos diák nevezett az ország különböző részeiről, nekik gyakorlati és elméleti feladatokat is meg kellett oldaniuk a három napos versenyen. Dobre-Kecsmár Csaba, az Egererdő Zrt. általános vezérigazgató-helyettese, a verseny bizottságának elnökeként elégedett volt a tanulók felkészültségével.

– Én azt gondolom, hogy az erdészeti szakmunkás szakmának egy igen tág téren kell tág ismeretanyagból kell számot adnia, hiszen az erdő önmaga is egy komplex ökológiai rendszer, az ezzel foglalkozó dolgozóknak, munkásoknak is nagyon komplex tudásról kell számot adniuk, e tekintetben is sikeres volt a verseny – vélekedett.

Rengeteg ajándékot osztottak szét a részt vevők között. Kondás Péter, a hazai színekben induló diák több kategóriában is a dobogó, vagyis a farönkök legmagasabb fokára állhatott.

Péter szeretne tovább tanulni, de mindenképp a szakmában szeretne elhelyezkedni. Nem csak több értékes nyereményt vihetett haza, hanem eredményeivel mentesül az iskola szakmai vizsgája alól is.

A három napos szakmai versenyen a mátrafüredi intézmény tanulóin kívül Ásotthalom, Somogyzsitva, és Hajdúböszörmény csapata is szép eredményeket ért el.


Tovább az archívumra