Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Julika néni és a nárciszok

Julika néni és a nárciszok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Julika néni híre az egész országot bejárta pár nap alatt, mikor egy közterület-felügyelő elkobozta árusítandó virágait, mert az asszonynak nem volt engedélye. A Gyöngyösorosziban élő idős asszony már régóta árulja kerti virágait egy fővárosi piacon, azt mondja, a múlt héten épp az adóhatósághoz igyekezett, hogy megtudja, milyen feltételekkel árulhat más helyszínen. Ekkor lépett oda hozzá a közterület-felügyelő. Julika nénit nagyon sokan támadták a történtek miatt, de sokan segítenék is az idős asszonyt.

– Aki a virágot elvette, abba semmi rosszindulat nem volt, hiába mondják, az csak végezte a munkáját – ezt mondta Julika néni, mikor felkerestük, mert történetének hamar híre ment. Tóth Julianna nemrég töltötte 80. életévét, és nyugdíjas létére sokat dolgozik Gyöngyösoroszi házának kertjében. Imádott virágait régóta árulja Budapesten is egy piacon, ahol 500 forint ellenében engedéllyel teheti ezt. Egy nap azonban máshol szerette volna eladni – és ekkor egy közterület-felügyelő lépett oda hozzá. Mivel engedélye nem volt az áruláshoz, a virágokat elkobozták.

– Leszedegettem, összecsokroztam, felvittem Pestre, hogy már miért vette el tőlem, mert én azt kértem, hogy akkor hagy vigyem haza a temetőbe a lányomnak, meg hát a családomnak. Azt mondta, hogy azt már nem lehet. Volt egy asszony, odajött, azt mondta, hogy én megveszem az összeset, de azt mondta nem lehet, mert az le van foglalva – mesélte a néni.

Julika néni azonban hangsúlyozta: a közterület-felügyelő nem bánt rosszul vele, de a virágot nem adták neki vissza. Ezt az idős asszony megértette, de azt mondta, az eset után sokan bántották.

Egyik lányát már eltemette, a másik lánya és unokája súlyos cukorbeteg, veje pedig lebénult, rajtuk szeretett volna segíteni. Sokan viszont támogatnák Julika nénit, de azt mondta: elboldogulnak.

– „Vigyünk a néninek pénzt, meg nyissunk számlát”, nekem ilyesmire szükségem egyáltalán nincs. Mert én világéletemen keresztül annyit dolgoztam, hogy mindig fel tudtam tartani a családot – mondta.

Julika néninek rengeteg barátja van a Hidegkúti piacon, ezért is szeretett feljárni oda árulni, de ezek után nem tudja, hogy folytassa-e. A virágait azonban ezentúl is ápolni fogja, és ha máshová nem is, lánya sírjára mindig fog vinni belőlük.


Tovább az archívumra