Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mátrabérc: igazi kihívás volt

Mátrabérc: igazi kihívás volt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Esőben és hidegben rendezték meg idén 30. alkalommal a Mátra egyik legendás teljesítménytúráját, az 55 km hosszú Mátrabércet. A két kisebb távon, a Muzslán és a Hanák Koloson is sokan tették próbára fizikai felkészültségüket.

A hideg és az áztató eső ellenére is több mint 1700-an választották hétvégi programnak a teljesítménytúrázást. Más hasonló rendezvényekkel ellentétben ezúttal nem a legkisebb, hanem a legnagyobb táv volt a legnépszerűbb. Több mint 700-an teljesítették az 55 km-es Mátrabérc túrát szintidőn belül. A legkisebb táv, a 25 km-es Muzsla túra nem tartozik hagyományos értelemben a belépő szintű túrák közé, mégis sokan választották ezt a távot is.

A szervezők azt mondják, nem véletlen, hogy a barátságtalan idő ellenére is sokan indultak útnak a 25, 35, vagy 55 km-es távon. A leghosszabb táv pedig a legtöbb teljesítménytúrázó bakancslistáján szerepel. Nem véletlenül.

– A Mátrabérc az egy 55 km hosszú, majdnem 3000 m szintemelkedésű teljesítménytúra és még a szintidő is nagyon szoros. Nem véletlen, hogy ezt egy király etapnak is tartják és rengeteg teljesítménytúrázó szeretné legalább egyszer megcsinálni, mert nagy kihívás. Különösen ilyen időben amikor azért sáros, csúszós a talaj lesz jó néhány sportolónak nehéz ezt a szintidőt betartani – mondta Molnár Tamás szervező.

Hajdúdorog, Mezőberény, Budapest. Az ország minden pontjáról érkeztek résztvevők a 3 táv valamelyikére, ahol mindenki megtalálhatta a számításait. Volt, akinek családi, másnak baráti programot jelentett hétvégén a Muzsla, vagy a Hanák Kolos túra, a Mátrabércen pedig az igazi sportemberek mérhették össze fizikai felkészültségüket.


Tovább az archívumra