Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Véget ért a fűtési szezon

Véget ért a fűtési szezon

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Véget ért a fűtési szezon. Gyöngyösön már a 2813 távfűtéses lakás 43 %-ában kérték a fűtés leállítását- tájékoztatott Tóth József, távfűtési üzletágvezető. A kedvező időjárás miatt, várhatóan hamarosan felgyorsul a jelenlegi tendencia, és hamarosan minden társasházban megszűnik majd a távfűtés.

A fűtési szezon hivatalosan április 15-ig tart. Az elmúlt napok tavaszias időjárása miatt azonban, Gyöngyösön az érintett társasházak majdnem felében a fűtés kikapcsolása mellett döntöttek a lakók.

– Jelenleg a 2813 lakást, amit fűtünk, ezen épületeknél a jelenlegi állás szerint 43 százalékban kérték a fűtés leállítását, valószínűsíthető, hogy az elkövetkezendő napok kedvező időjárása fel fogja gyorsítani ezt a tempót – mondta Tóth József, megbízott távfűtési üzletágvezető.

Fontos tudni, hogy a fűtést csak akkor állítják le, vagy indítják el, ha azt a lakóépület kijelölt képviselje írásban kéri, ezt azonban még mindig sokan nem tudják – hangsúlyozta Tóth József megbízott távfűtési üzletágvezető.

– Nem az egyén, tehát nem a társasházban lakó bármelyik kedves fogyasztó, hanem az arra illetékes fűtési megbízott, vagy a közös képviselő befárad ide a Mérges úti kazánházunkba, itt a kollégák kitöltetik vele azt az űrlapot, amelyben lemondja a fűtést, és abban a pillanatban a kollégáim mennek és leállítják az épület fűtését – részletezte.

Azok, akik eddig kérték a fűtés megszüntetését, nem kell aggódniuk, ugyanis az elkövetkezendő napokban többé-kevésbé napos időt jósolnak, jövő héten azonban az előrejelzések szerint, a legalacsonyabb nappali hőmérséklet 14 fok körül alakul majd.

Május 15-ig, ha három nap átlaghőmérséklete nem éri el a 12 fokot, automatikusan visszakapcsolják a fűtést –tudtuk meg.


Tovább az archívumra