Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Véget ért a fűtési szezon

Véget ért a fűtési szezon

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Véget ért a fűtési szezon. Gyöngyösön már a 2813 távfűtéses lakás 43 %-ában kérték a fűtés leállítását- tájékoztatott Tóth József, távfűtési üzletágvezető. A kedvező időjárás miatt, várhatóan hamarosan felgyorsul a jelenlegi tendencia, és hamarosan minden társasházban megszűnik majd a távfűtés.

A fűtési szezon hivatalosan április 15-ig tart. Az elmúlt napok tavaszias időjárása miatt azonban, Gyöngyösön az érintett társasházak majdnem felében a fűtés kikapcsolása mellett döntöttek a lakók.

– Jelenleg a 2813 lakást, amit fűtünk, ezen épületeknél a jelenlegi állás szerint 43 százalékban kérték a fűtés leállítását, valószínűsíthető, hogy az elkövetkezendő napok kedvező időjárása fel fogja gyorsítani ezt a tempót – mondta Tóth József, megbízott távfűtési üzletágvezető.

Fontos tudni, hogy a fűtést csak akkor állítják le, vagy indítják el, ha azt a lakóépület kijelölt képviselje írásban kéri, ezt azonban még mindig sokan nem tudják – hangsúlyozta Tóth József megbízott távfűtési üzletágvezető.

– Nem az egyén, tehát nem a társasházban lakó bármelyik kedves fogyasztó, hanem az arra illetékes fűtési megbízott, vagy a közös képviselő befárad ide a Mérges úti kazánházunkba, itt a kollégák kitöltetik vele azt az űrlapot, amelyben lemondja a fűtést, és abban a pillanatban a kollégáim mennek és leállítják az épület fűtését – részletezte.

Azok, akik eddig kérték a fűtés megszüntetését, nem kell aggódniuk, ugyanis az elkövetkezendő napokban többé-kevésbé napos időt jósolnak, jövő héten azonban az előrejelzések szerint, a legalacsonyabb nappali hőmérséklet 14 fok körül alakul majd.

Május 15-ig, ha három nap átlaghőmérséklete nem éri el a 12 fokot, automatikusan visszakapcsolják a fűtést –tudtuk meg.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Egyiptom 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
A Templomfestő - dokumentumfilm
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical
19:06
Reklám
19:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság